Έμπρακτη στήριξη του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ από τον Ιλχάν Αχμέτ

Ιλχάν Αχμέτ: «Ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία».
ΙΛΧΑΝ ΔΑΔΑΑ

Έμπρακτη απόδειξη στήριξης και ενθάρρυνσης του έργου των ανθρώπων του συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων, Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger – ΔΑΔΑΑ, υπήρξε η επίσκεψη του βουλευτή Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, στα γραφεία του στην Κομοτηνή.

Ήδη από το 2016, το 2018 και το 2019, αλλά και με ομιλία του στην Βουλή το 2021 και ερώτησή του προς την κ. Κεραμέως κατά το ίδιο έτος, ο Ιλχάν Αχμέτ έχει καταθέσει εμπράκτως το ενδιαφέρον του με αναφορές και ερωτήσεις για την ενίσχυση της παράλληλης στήριξης στις εκπαιδευτικές βαθμίδες του νομού Ροδόπης, πάντοτε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της εκπαίδευσης και τους ανθρώπους του ΔΑΔΑΑ.

Ειδικότερα, στις προτάσεις για το εκπαιδευτικό σύστημα που κατέθεσε ο ίδιος στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, περιλαμβάνεται και η επέκταση του θεσμού της παράλληλης στήριξης και στους εκπαιδευτικούς του μειονοτικού προγράμματος ΠΕ 73, γεγονός που η υπουργός Παιδείας δεν έχει κάνει έως σήμερα αποδεκτό.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Ροδόπης είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η  παράλληλη στήριξη ως θεσμός έχει καλύψει ένα πραγματικά μεγάλο  κενό  στις περιπτώσεις  μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και  η  παρεχόμενη  στήριξη  είναι  τεράστιας  σημασίας  για τη σωστή ένταξή τους στην κοινωνία. 

Τα  Μειονοτικά    Σχολεία  από    τη    φύση  τους  είναι    δίγλωσσα.  Η    λειτουργία παράλληλης  στήριξης  την  τρέχουσα  διδακτική  χρονιά  και  στα  μειονοτικά  σχολεία υπήρξε ευεργετική. 

Ωστόσο, η στήριξη χρειάζεται και για το δεύτερο κομμάτι, για το μειονοτικό πρόγραμμα  που  αποτελεί  τουλάχιστον  τις  μισές  διδακτικές  ώρες.  Δυστυχώς,  με  το παρόν  καθεστώς  οι    μαθητές    ΕΑΕ    στα    Μειονοτικά    Σχολεία    στερούνται  της εκπαιδευτικής στήριξης σε εκείνο το κομμάτι. 

Αυτό  θα  μπορούσε  να  λυθεί  με  προσθήκη  σχετικής  παραγράφου  στον  υπάρχοντα νόμο  3699/2008  που  προβλέπει  την  παροχή  παράλληλης  στήριξης  εντός  της  τάξης και  ειδικότερα  στο  κεφάλαιο  γ’  του  άρθρο  16  της    παραγράφου  1,  που  να  καθορίζει την  τοποθέτηση  των  ΕΑΕ  εκπαιδευτικών  ως  εξής:  «Στα  Μειονοτικά  σχολεία  λόγω του  δίγλωσσου  προγράμματος  των  μαθημάτων  τοποθετείται  εκπαιδευτικός  ΠΕ73  με τα ισχύοντα κριτήρια του παρόντος νόμου».

Στην ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 2937/31.10.2018  που κατατέθηκε το 2018 προς τον τότε υπουργό Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, μετά από συνεργασία που είχε με τον σύλλογο ΔΑΔΑΑ, ζητούσε την κάλυψη των κενών της παράλληλης στήριξης για την Ροδόπη, την πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού για την παράλληλη στήριξη και πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ για την παράλληλη στήριξη.   

Σε δηλώσεις τους με την ευκαιρία της σημερινής τους συνάντησης ο βουλευτής Ροδόπης και ο πρόεδρος του συλλόγου ΔΑΔΔΑ Βαγγέλης Λαφτσής, δήλωσαν:

  • Ιλχάν Αχμέτ: «Ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία»

«Από την πλευρά μου, προσπάθησα με ερωτήσεις που κατέθεσα αλλά και με αναφορές, να στηρίξω αυτή την προσπάθεια και για την παράλληλη στήριξη στα σχολεία και για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στο πλαίσιο αυτού του τόσο σημαντικού θεσμού. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Βαγγέλη Λαφτσή, την Εύη Εξακοΐδου και όλα τα μέλη του δ.σ. που μου έκαναν την τιμή σήμερα να με δεχτούν στον σύλλογό τους, θα ενημερωθώ για τα καινούργια τους πρότζεκτ και για τα προβλήματά τους και πώς μπορούμε από το πόστο που μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός στην Βουλή να μπορέσουμε να αναδείξουμε τα θέματά τους, να τους βοηθήσουμε και να βοηθήσουμε αυτούς τους συνανθρώπους μας, αυτά τα παιδιά μας προκειμένου να έχουν μία καλύτερη μόρφωση, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και γενικά να ενταχθούν στην κοινωνία με ομαλό και ισότιμο τρόπο. Προσβλέπουμε σε μια κοινωνία ισότητας χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις». 

  • Βαγγέλης Λαφτσής: «Χαιρόμαστε όταν άνθρωποι βάζουν τα στήθη τους για εμάς»

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια χρονιά τον κ. Ιλχάν, ήταν και είναι κοντά μας και χαιρόμαστε όταν άνθρωποι βάζουμε τα στήθη τους για εμάς και το έχουμε ανάγκη. Εκείνο που θα θέσουμε στον κ. Ιλχάν είναι το θέμα που αφορά τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε πολύ περισσότερο τον κόσμο μας. Έχουμε εγγεγραμμένους πολλούς μουσουλμάνους, αυτό μας τιμά ιδιαίτερα και θα χαρούμε να κάνουμε περισσότερη δουλειά και σε αυτούς. Σε ό,τι αφορά τις δράσεις, αυτές δεν σταματούν ποτέ. Η παγκόσμια μέρα αυτισμού είναι για να θυμάται η κοινωνία ότι για μας κάθε μέρα είναι ένας Γολγοθάς, είναι ένας αγώνας και όπως αυτή την στιγμή ο κ. Ιλχάν είναι εδώ, θέλουμε όλη την κοινωνία να είναι πιο κοντά μας. Όχι στα λόγια, στα έργα».  

Έμπρακτη στήριξη του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ από τον Ιλχάν Αχμέτ                                              

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood