Οδησσός: Στο Μνημείο του Όρκου των Φιλικών ο Νίκος Δένδιας

Ο Νίκος Δένδιας βρέθηκε στο ελληνικό Γενικό Προξενείο Οδησσού το οποίο επαναλειτουργεί, και επισκέφθηκε το Μνημείο του Όρκου των Φιλικών και το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, στου οποίου το βιβλίο επισκεπτών, έγραψε: "Υπό τις δυσχερέστερες των συνθηκών, η Ελληνική παρουσία στην Οδησσό παραμένει ζωντανή, πιστή στο πνεύμα των ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας".
Screenshot_1383
Στην εμπόλεμη Ουκρανία έφτασε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Προσγειώθηκε στο Κισινάου της Μολδαβίας και από εκεί μετέβη οδικώς στην Οδησσό, επικεφαλής της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας – η οποία θα παραδοθεί στις Δημοτικές Αρχές της πόλης – συνοδευόμενος τον Διευθυντή Διεθνούς Αναπτυξιακής Βοήθειας του ΥΠΕΞ, Ναύαρχο Αλέξανδρο Διακόπουλο, και τον Έλληνα Πρόξενο στην Οδησσό, Δημήτρη Δόχτση.

Ο Νίκος Δένδιας βρέθηκε στο ελληνικό Γενικό Προξενείο Οδησσού το οποίο επαναλειτουργεί, και επισκέφθηκε το Μνημείο του Όρκου των Φιλικών και το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, στου οποίου το βιβλίο επισκεπτών, έγραψε: “Υπό τις δυσχερέστερες των συνθηκών, η Ελληνική παρουσία στην Οδησσό παραμένει ζωντανή, πιστή στο πνεύμα των ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας”.

Οδησσός: Στο Μνημείο του Όρκου των Φιλικών ο Νίκος ΔένδιαςΣύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, “σκοπός της επίσκεψης, πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας”.

Οδησσός: Στο Μνημείο του Όρκου των Φιλικών ο Νίκος Δένδιας Οδησσός: Στο Μνημείο του Όρκου των Φιλικών ο Νίκος Δένδιας
φωτό: ΑΜΠΕ
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood