Συνάντηση με τον Πρέσβη της Νορβηγίας στην Αθήνα, Frode Overland Andersen, είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και σε αυτήν συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης.

Συζητήθηκαν θέματα οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας, κυρίως σε τομείς που ενδιαφέρουν άμεσα το κράτος της Νορβηγίας, όπως η τεχνολογία και η καινοτομία, η πράσινη ανάπτυξη αλλά και η «γαλάζια ανάπτυξη», δηλαδή η ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων που συνδέονται με τη θάλασσα και τη ναυτιλία, και η δυνατότητα συνεργασίας με επιχειρήσεις της Περιφέρειας που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους τομείς.

O Νορβηγός Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές του λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα τουρισμού.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Σύμβουλος Πολιτικής και Επικοινωνίας της νορβηγικής Πρεσβείας, Νίκος Άγουρος, και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων της Περιφέρειας, Κατερίνα Φωτιάδου.

Κομοτηνή: Τεχνολογία και "γαλάζια ανάπτυξη" στην ατζέντα της συνάντησης του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με τον Πρέσβη της Νορβηγίας