Την αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ευσταθία Πέππα-Γραμμένου επισκέφθηκαν η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης, στην Καβάλα, όπου μέσα από διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση κατατέθηκαν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με κάποια από τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ στα οποία παρατηρείται μεγάλη αργοπορία στην αποπληρωμή τους.

  • Συγκεκριμένα, αφορούν τα επιδοτούμενα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας τα οποία προπληρώνονται από τους επαγγελματίες, αλλά η μεγάλη κωλυσιεργία αποπληρωμής προς αυτούς δημιουργεί προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας των επιχειρήσεων ειδικά τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε. Ζητήθηκε η επιτάχυνση της αποπληρωμής τους με χρονικό ορίζοντα το δίμηνο.
  • Αλλά θέματα που τέθηκαν, υπήρξαν, η μείωση της γραφειοκρατίας στην υποβολή δικαιολογητικών, η ψηφιοποίηση του οργανισμού και ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
  • Τέθηκαν επίσης ευρύτερα θέματα απασχολησιμότητας όπως η ανάπτυξη των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ και πώς αυτές μπορούν να αναπτυχθούν με τεχνικά επαγγέλματα-νέες καινοτομίες-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουριστικά επαγγέλματα όπως υποδοχή, σέρβις, και ξεναγών, ειδικά για τη Θράκη.
  • Επαναδιατυπώθηκε ακόμη το πάγιο αίτημα για το επίδομα ανεργίας και πώς αυτό μπορεί να μετατραπεί σε επίδομα εργασίας.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει όλες τις προτάσεις στη διοίκηση του ΟΑΕΔ όπου και θα κανονιστεί ραντεβού για την περαιτέρω συνεργασία.