Τον Κ. Τσιάρα επισκέφθηκαν Ευρ. Στυλιανίδης και Δημ. Ερελιάδης – Τι συζητήθηκε

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα επισκέφθηκαν ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης Δημήτρης Ερελιάδης.
thumbnail_IMG_7664

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα επισκέφθηκαν ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης Δημήτρης Ερελιάδης.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής, “έθεσαν σημαντικά θέματα που απασχολούν το χώρο της δικαιοσύνης στη Ροδόπη και βρήκαν άμεση ανταπόκριση. Συγκεκριμένα:

  1. Για το θέμα του ιστορικού Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής υποβλήθηκε εκ νέου φάκελος με στόχο την παραχώρηση του στο Δήμο Κομοτηνής, ώστε εντασσόμενο στο ΕΣΠΑ να υλοποιηθεί η ανάπλαση και η αξιοποίηση του, διότι αποτελεί το ιστορικότερο ίσως κτήριο της πόλης που εκτός από Δικαστήριο λειτούργησε και ως η ιστορική έδρα Διοίκησης Θράκης πριν την ένταξη της περιοχής μας στον εθνικό κορμό.
  2. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξήγησε, ότι έχει μεν ανοίξει η συζήτηση της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας για την αναμόρφωση πανελλαδικά του Χάρτη της Δικαιοσύνης, ωστόσο έγινε σαφές ότι από αυτή την αναδιάρθρωση θα ενισχυθεί ο ρόλος της Κομοτηνής ως Δικαστικής Πρωτεύουσας της Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Αυτή η εξέλιξη επί της ουσίας απαντά σε όσους το τελευταίο διάστημα κινδυνολόγησαν διαρρέοντας την πιθανότητα κατάργησης ή μεταφοράς του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής ή άλλων δομών.
  3. Τέθηκε το θέμα ενίσχυσης των Δικαστηρίων της Ροδόπης με πρόσθετους δικαστικούς υπαλλήλους. Ο Υπουργός επιβεβαίωσε, ότι γνωρίζει το θέμα και δρομολόγησε ήδη τη συνολική αντιμετώπιση του με τη δημιουργία Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων στην Αθήνα από όπου θα διασφαλιστεί εκπαιδευμένο και επαρκές προσωπικό για την πλήρη στελέχωση και κάλυψη των αναγκών.
  4. Θετικά ανταποκρίθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και στο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης να μπορούν να υποβάλλονται οι δηλώσεις αποδοχής κληρονομιάς και στη Γραμματεια του Ειρηνοδικείου Κομοτηνής. Το θέμα έχει τεθεί και από την ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας προκειμένου να διευθετηθεί με νομοθετική διάταξη ή ερμηνευτική εγκύκλιο το επόμενο διάστημα.

Μετά το πέρας της μακράς συνεργασίας ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου για να επιταχυνθούν οι απαιτούμενες ενέργειες”.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ερελιάδης τόνισε: «Εκ μέρους του νομικού κόσμου της Ροδόπης ευχαριστώ τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για την άμεση ανταπόκριση του στα ζητήματα που του θέσαμε. Επίσης ευχαριστώ τον συμπατριώτη και συνάδελφο Βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη για την συνεργασία και την υποστήριξη του στα θέματα μας. Θα παρακολουθήσουμε συστηματικά από κοινού την υλοποίηση όλων των θεμάτων».

Σε δήλωσή του ο κ. Στυλιανίδης τόνισε: «Ευχαριστώ τον καλό φίλο και άξιο συνάδελφο Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τα ζητήματα του Νομού μας. Του ζήτησα αφού δρομολογηθούν τα σχετικά ζητήματα, να επισκεφθεί την Κομοτηνή για να έχει τη δυνατότητα προσωπικά να επικοινωνήσει με τους λειτουργούς της δικαιοσύνης της περιοχής μας, δικαστικούς, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους προκειμένου να διαπιστώσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους και να ακούσει τις προτάσεις τους».

Τον Κ. Τσιάρα επισκέφθηκαν Ευρ. Στυλιανίδης και Δημ. Ερελιάδης - Τι συζητήθηκε

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood