Η Κομοτηνή προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του διαγωνισμού “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025”

Η διαδικασία ανάδειξης της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025 βρίσκει την Κομοτηνή παρούσα στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης ως μία από τις 19 πόλεις που επελέγησαν μέχρι στιγμής.
f986b43e-154196287-159992369168645-3193039455749853140-n

Η διαδικασία ανάδειξης της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025 βρίσκει την Κομοτηνή παρούσα στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης ως μία από τις 19 πόλεις που επελέγησαν μέχρι στιγμής.

Η ανακοίνωση των υποψηφίων πόλεων που θα επιλεγούν για την τελική φάση, θα γίνει στις 7 Απριλίου.

Οι Δήμοι Κομοτηνής και Αλίμου είναι οι ελληνικοί Δήμοι που διεκδικούν τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025.

Οι 19 Δήμοι της ημιτελικής φάσης, είναι: Κομοτηνή (Ελλάδα), Άλιμος (Ελλάδα), Αττάλεια (Τουρκία), Azuqueca de Henares (Ισπανία), Μπουργκάς (Βουλγαρία), Κισινάου (Μολδαβία), Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Fuenlabrada (Ισπανία), Gratwein-Straßengel (Αυστρία), Σμύρνη (Τουρκία), Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Lviv (Ουκρανία), Μαδρίτη (Ισπανία), Mosjøen (Νορβηγία), Pordenone (Ιταλία), Σαβόνα (Ιταλία), Στάρα Ζαγόρα (Βουλγαρία), Στρούμιτσα (Βόρεια Μακεδονία), Tromsø (Νορβηγία).

Η υποψηφιότητα στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας αντανακλά το νεανικό προφίλ της πόλης της Κομοτηνής όπως έχει διαμορφωθεί χάρη και στην ενεργό παρουσία των φοιτητών στην κοινωνική, πολιτιστική, αθλητική και οικονομική πραγματικότητα.

Η προετοιμασία της πρότασης του Δήμου Κομοτηνής για τον 17ο διαγωνισμό “Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας”, υποστηρίχθηκε από το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου, “Exagono”, που είναι σε διαρκή επαφή με τους νέους της πόλης.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης δήλωσε: «Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι η πόλη μας πέρασε στη δεύτερη φάση ενός σπουδαίου θεσμού, διεκδικώντας τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας. Όποια κι αν είναι η έκβαση, το γεγονός είναι πως η Κομοτηνή ζει στις καρδιές αμέτρητων φοιτητών που από το 1974 που πρωτολειτούργησε η Νομική Σχολή του ΔΠΘ, έζησαν, δημιούργησαν, ονειρεύτηκαν μαζί με τους ντόπιους. Θεωρούμε σημαντικό οι νέοι μας να απολαμβάνουν των ίσων ευκαιριών, να αποτελούν ενεργά μέλη της κοινωνίας, σχεδιάζοντας και διεκδικώντας, αγωνιζόμενοι για το ευρωπαϊκό της μέλλον. Η επιλογή μας, εξάλλου, να προχωρήσουμε στη δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κομοτηνής, είναι σ’ αυτή την κατεύθυνση της συμμετοχικής δημοκρατίας». 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood