• “Ταξίδι γεύσεων της ΑΜ-Θ στο Ντουμπάι”

Συμμετέχοντας στις δράσεις για την προβολή της Ελλάδας, στην έκθεση Expo 2020 Dubai, με σκοπό την προώθηση οικονομικών συνεργασιών, εξαγωγών, επενδύσεων και ανοιγμάτων σε νέες αγορές, που υλοποιούνται με στρατηγικό εταίρο την Enterprise Greece, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έδωσε το δικό της παρών με μια ιδιαίτερη εκδήλωση γεμάτη γεύση και άρωμα Ελλάδας.

Ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Αθανάσιος Τσώνης με τους συνεργάτες του παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τις επιλογές για διακοπές με ήλιο και θάλασσα στις αμμώδεις παραλίες του θαλάσσιου μετώπου, το κοσμοπολίτικο νησί της Θάσου και την άγρια ομορφιά της Σαμοθράκης, μίλησε για την τοπική γαστρονομία και τις αυθεντικές εμπειρίες, το φυσικό κάλλος και τις δυνατότητες για εξερεύνηση σε περιοχές με μοναδικά σε διεθνές επίπεδο οικοσυστήματα, όπως το Δέλτα του Έβρου, το Δάσος της Δαδιάς, κ.ά.

4b73f7bc 2 2022 03 30t094314315Στην παρουσίαση προσήλθαν εκπρόσωποι υπουργείων και φορέων του Τουρισμού και του Πολιτισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των αεροπορικών εταιρειών Emirates, Etihad Airways, Flydubai και Wizzair, δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, χαρακτηριστικά της μακραίωνης ιστορίας και παράδοσης.

Οι προσκεκλημένοι ταξίδεψαν σε έναν κόσμο γεύσεων που αποτυπώνουν την υπέροχη και πολυδιάστατη γαστρονομία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με οδηγό ορισμένα από τα ξεχωριστά τοπικά προϊόντα, όπως μέλι με χρυσό, καβουρμάς, ρεβίθια, ταχίνι, λάδι, σάλτσες, κρασί, κτλ.

d8176775 3 76Η εκδήλωση με θέμα «Τουριστικοί προορισμοί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό περίπτερο όπου αναδείχθηκαν οι οκτώ τομείς της ελληνικής οικονομίας με προοπτικές και δυνατότητες: τεχνολογία & καινοτομία, ενέργεια, ναυτιλία, τουρισμός & πολιτισμός, ανθρώπινο κεφάλαιο, βιομηχανία, αγροδιατροφή, και επιστήμες υγείας.

1e8d4842 4 54

  • “Δυναμικό παρών στη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, «Food Expo Greece»” 

Ακόμη, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έδωσε και φέτος δυναμικό παρών στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «FOOD EXPO GREECE 2022», η οποία πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo.

Η Food Expo, η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, για ακόμα μια φορά ανέδειξε την μεγάλη δυναμική της ως ένα από τα κορυφαία εκθεσιακά γεγονότα.

1.200 Έλληνες και ξένοι εκθέτες υποδέχτηκαν χιλιάδες επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από 80 χώρες από το εξωτερικό, έκλεισαν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες και διεύρυναν το πελατολόγιό τους με νέους δυναμικούς πελάτες. Εκθέτες και επισκέπτες, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας έδωσαν ραντεβού για το 2023.

Στον ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ,  φιλοξενήθηκαν 14 τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπου είχαν την δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους, να αναδείξουν την παραγωγή τους, να βελτιώσουν το εξαγωγικό προφίλ τους και να πραγματοποιήσουν εμπορικές και επιχειρηματικές συνεργασίες και συμφωνίες με εταιρείες και έμπορους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από τη διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων για τις τελευταίες τάσεις και τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά την παραγωγή και συσκευασία των τροφίμων και ποτών, τις ευκαιρίες για χρηματοδοτήσεις, τις εξαγωγικές δυνατότητες σε νέες αναπτυσσόμενες για αυτά αγορές, καθώς και για τις στρατηγικές προσέγγισης των καταναλωτών της νέας εποχής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Βασίλη Δελησταμάτη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο κατάμεστο χώρο Mediterranean Gastronomy Forum, όπου chef  παρουσίασε μοναδικές παραδοσιακές συνταγές και μαγείρεψε εδέσματα, με προϊόντα που χορήγησαν και παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παραγωγοί που συμμετείχαν στην Έκθεση.

Τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη διοργάνωση επιμελήθηκε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΑΜ-Θ , με τη συνεργασία του κ. Δελησταμάτη.

5000f14e screenshot 1339 6412ad8d screenshot 1340 43935c78 screenshot 1341 0e376a3b screenshot 1342