Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την επικείμενη λειτουργία των Πειραματικών Σχολείων Κομοτηνής

Πότε εκπνέει η προθεσμία υποβολής αίτησης - Πότε θα γίνει η κλήρωση.
Σχολεία-Σχολείο-τάξη-768x461-768x461

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ενημερώνουν μαθητές, γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία Κομοτηνής (15ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο, 5ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, 5ο Πειραματικό Γυμνάσιο, και 3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο):

  • Από το σχολικό έτος 2022-2023 θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στην πόλη της Κομοτηνής Πειραματικό Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Σε όλη τη χώρα λειτουργούσαν το σχολικό έτος 2019-2020, 62 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, και από το σχολικό έτος 2022-2023 θα λειτουργούν 120. Λειτουργεί τουλάχιστον ένα Πρότυπο ή/και Πειραματικό σε κάθε Περιφέρεια της χώρας. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Κομοτηνής θα έχουν πλέον πρόσβαση σε ένα ποιοτικό, αναβαθμισμένο δημόσιο σχολείο, με στόχο τη διάχυση των καλών πρακτικών σε όλα τα σχολεία της πόλης και γενικότερα σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
  • Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023, πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2022, ημέρα Παρασκευή.
  • Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο, στην Α΄ τάξη του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου, στην Α΄ τάξη του Πειραματικού Γυμνασίου, και στην Α΄ τάξη του Πειραματικού Λυκείου, Κομοτηνής, θα πρέπει, για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της κλήρωσης, να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση στον σύνδεσμο https://www.iep.edu.gr/services/pps/ έως τις 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:00.

Γνωστοποιείται επιπλέον, ότι:

α) Οι απόφοιτοι του 15ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Κομοτηνής εγγράφονται αυτοδίκαια στην Α΄ τάξη του 5ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, εφόσον το επιθυμούν.

β) Οι απόφοιτοι του 5ου Πειραματικού Γυμνασίου Κομοτηνής εγγράφονται αυτοδίκαια στην Α΄ τάξη του 3ου Πειραματικού Λυκείου Κομοτηνής, εφόσον το επιθυμούν.

  • Τα Πειραματικά και τα Πρότυπα Σχολεία ανά Περιφέρεια Εκπαίδευσης και βαθμίδα, καθώς και τη μεταξύ τους διασύνδεση, μπορούν ι ενδιαφερόμενοι να βρουν στον σύνδεσμο https://depps.minedu.gov.gr/?page_id=10899
  • Πληροφορίες για τις προσφερόμενες θέσεις στην εισαγωγική τάξη κάθε Προτύπου ή Πειραματικού Σχολείου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον σύνδεσμο https://depps.minedu.gov.gr/?p=10996

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood