17 παλέτες με είδη πρώτης ανάγκης για τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, συνεισέφεραν οι Κομοτηναίοι και φορείς και σύλλογοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Κομοτηνής που οργάνωσε τη σχετική ανθρωπιστική δράση σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, και το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη.

Καθοριστική υπήρξε η συνδρομή του Επίτιμου Πρόξενου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρη Δημητριάδη ο οποίος συντόνισε την επικοινωνία του Προξενείου με τον Δήμο Κομοτηνής στον οποίο και διαβίβασε τις ανάγκες των πολιτών της Ουκρανίας.

Τη μεταφορά των ειδών ανέλαβε αφιλοκερδώς η μεταφορική εταιρεία “Eco Μονοπρόσωπη ΙΚΕ Μηξιούδης Ευστράτιος”. Στη φόρτωση, που έγινε από το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής και το προσωπικό της μεταφορικής εταιρίας, συνέδραμε το σούπερ μάρκετ Kosmoplus που παραχώρησε το κλαρκ.

Οι φορείς που προσέφεραν είδη:

  • ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης και ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Ροδόπης με την οργάνωση «Φαρμακοποιοί του Κόσμου»,
  • τα Τμήματα Νοσηλευτικής και Πρόνοιας του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής,
  • η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής,
  • ο Σύλλογος «Γυναίκα και Δημιουργία» Κομοτηνής,
  • το 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής,
  • ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου,
  • ο Αθλητικός Σύλλογος Άτλας Κομοτηνής BC.

17 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας εστάλησαν από την Κομοτηνή στην Ουκρανία 17 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας εστάλησαν από την Κομοτηνή στην Ουκρανία 17 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας εστάλησαν από την Κομοτηνή στην Ουκρανία 17 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας εστάλησαν από την Κομοτηνή στην Ουκρανία 17 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας εστάλησαν από την Κομοτηνή στην Ουκρανία 17 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας εστάλησαν από την Κομοτηνή στην Ουκρανία 17 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας εστάλησαν από την Κομοτηνή στην Ουκρανία