Πρωτοποριακή Μονάδα Νευροψυχολογίας και Αποκατάστασης Εγκεφαλικών Βλαβών στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης

Η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στη βόρεια Ελλάδα.
Screenshot_1311

Στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) Θεσσαλονίκης, λειτουργεί από το 2019 η πρωτοποριακή Μονάδα Νευροψυχολογίας και Αποκατάστασης Εγκεφαλικών Βλαβών.

Στις προσφερόμενες εξειδικευμένες υπηρεσίες περιλαμβάνεται νευροψυχολογική αξιολόγηση, ημερήσιο θεραπευτικό πρόγραμμα νευροψυχολογικής αποκατάστασης και ψυχολογικής υποστήριξης της οικογένειας, καθώς και πρόγραμμα σταδιακής επανένταξης και προσαρμογής.

Στόχος της Μονάδας είναι η σφαιρική αντιμετώπιση των εγκεφαλικών βλαβών, η σταδιακή ανάκτηση της ικανοποιητικής λειτουργικότητας του ασθενούς, και η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του.

Στη Μονάδα δεκτοί γίνονται ενήλικοι με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ή άλλες επίκτητες εγκεφαλικές βλάβες όπως αγγειακά εγκεφαλικά, ανευρύσματα, ανοξίες, ενδοκράνιους όγκους, εγκεφαλίτιδες, αρτηριοφλεβικές δυσπλασίες, πολλαπλή σκλήρυνση, νόσηση από SARS-CoV-2 και άλλα.

Πρωτοποριακή Μονάδα Νευροψυχολογίας και Αποκατάστασης Εγκεφαλικών Βλαβών στην ΕΛΕΠΑΠ ΘεσσαλονίκηςΟι πάσχοντες για να φιλοξενηθούν θα πρέπει να έχουν ηλικία 18 έως 60 ετών, να έχουν υποστεί εγκεφαλική βλάβη πριν από τουλάχιστον τρεις μήνες, και να διαθέτουν στοιχειώδη λεκτική επικοινωνία, δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδα, και ένα επαρκές επίπεδο εγρήγορσης και αντοχής προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα ομαδικό πρόγραμμα πέντε ωρών την ημέρα.

Το Πρόγραμμα ακολουθεί τη δομή, τα ψυχομετρικά εργαλεία, τις θεραπευτικές μεθόδους και τις ασκήσεις συστηματικής γνωστικής ενδυνάμωσης του Brain Injury Day Treatment Program του NYU Longone Health, Rusk Institute New York, που έχουν μεταφραστεί και προσαρμοστεί στον ελληνικό πληθυσμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Μονάδα Νευροψυχολογίας και Αποκατάστασης Εγκεφαλικών Βλαβών της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 23100-318218 ή μέσω e-mail στο info_thes@elepap.gr

Η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στη βόρεια Ελλάδα. Από το 1969 καλύπτει ανάγκες θεραπείας και αποκατάστασης σε παιδιά και νέους με αναπηρία, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την κοινωνική τους ένταξη. Μέσω ολιστικής προσέγγισης και μετά από διεπιστημονική αξιολόγηση, το επιστημονικό της προσωπικό προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για την αποκατάσταση κινητικών διαταραχών και την αντιμετώπιση αναπτυξιακών δυσκολιών, διαταραχών ομιλίας και επικοινωνίας, συμπεριφοράς, περιπτώσεων μαθησιακών δυσκολιών, κ.ά.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood