Οζγκιούρ Φερχάτ-Μουράτ Ομέρογλου: Μια παράταιρη πολιτική σχέση

Μείζον ζήτημα πολιτικής τάξης, που αφορά τον πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και αναπληρωτή γραμματέα της Ν.Ε. του κόμματος, κ. Φερχάτ Οζγκιούρ, προκύπτει για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.
Screenshot_1333

Μείζον ζήτημα πολιτικής τάξης, που αφορά τον πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και αναπληρωτή γραμματέα της Ν.Ε. του κόμματος, κ. Οζγκιούρ Φερχάτ, προκύπτει για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ, που υπήρξε ο πρώτος επιλαχών υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 στη Ροδόπη, φαίνεται να απολαμβάνει μια προνομιακή πολιτική σχέση με τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής, κ. Μουράτ Ομέρογλου, ο οποίος μάλλον του τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία αφού δεν τον αφήνει κυριολεκτικά από δίπλα του.

Πιάστηκαν ξανά…«οφσάιντ»

Το…παράταιρο ντουέτο, δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στην παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων τουρκικών ομάδων. Τελευταίο συναπάντημα της κολλητής “ποδοσφαιροπαρέας” του Τούρκου Προξένου, ήταν την παραμονή της 25ης Μαρτίου, όταν συγκεντρώθηκε αυτή τη φορά στον Ίασμο για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση Πορτογαλίας-Τουρκίας, με ομοτράπεζους, τον τέως πρόεδρο του “Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας/DEB”, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, τον “πρόεδρο” της κατηργημένης “Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής”, Σεντάτ Χασάν, και τον “πρόεδρο” της “Ένωσης Πολιτιστικών Μειονοτήτων Ιάσμου” (sic), Γκοκχάν Μουμίν.

Οζγκιούρ Φερχάτ-Μουράτ Ομέρογλου: Μια παράταιρη πολιτική σχέσηΌλως…τυχαίως, άραγε; Είναι προφανές πως όχι· ούτε και αυτή η…αθλητικού ενδιαφέροντος μάζωξη ήταν τυχαία· αφού άμεσα την προέβαλαν μέσω αναρτήσεών τους στους επίσημους λογαριασμούς τους στο facebook, τόσο το ίδιο το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, όσο και η “Ένωση Πολιτιστικών Μειονοτήτων Ιάσμου” (sic). Πρόκειται για την τακτική της δημοσίευσης με τη δέουσα επιμέλεια σχετικών φωτογραφιών, για να μη μείνει κανείς απληροφόρητος στη Μειονότητα για την παρέα του Προξένου…στα μεγάλα ντέρμπι!

Άλλωστε, την ίδια στιγμή, το…γεγονός έσπευσε να αναδείξει και η εφημερίδα Gundem η οποία σημειώνει οτι ο Πρόξενος παρακολούθησε τον αγώνα με συμπατριώτες του (;), ενώ υπενθυμίζει την κομματική ιδιότητα του κ. Οζγκιούρ Φερχάτ υπονοώντας συνειρμικά την αγαστή σχέση του με τους συνδαιτημόνες του υπό τις “φτερούγες” του Τούρκου Προξένου (δείτε εδώ).

Ανάλογη…σύναξη, είχε προηγηθεί και τον περασμένο Οκτώβριο, στον Δοκό, όταν και πάλι οι κ.κ. Μουράτ Ομέρογλου και Οζγκιούρ Φερχάτ μοιράστηκαν κοινές ποδοσφαιρικές αναζητήσεις παρακολουθώντας μαζί τον αγώνα Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακού σε καφενείο του χωριού (θυμηθείτε εδώ).

Η στόχευση τέτοιων ενεργειών είναι πρόδηλη και ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία και στον πιο καλόπιστο. Εξάλλου, γιατί δεν παρίστανται – λόγω μη πρόσκλησής τους όπως λέει το ρεπορτάζ – άλλοι εκλεγμένοι ή πολιτευτές της μειονότητας;

“Ντελάλης” εκδήλωσης του κόμματος DEB

Δεν εκφεύγει ακόμη της προσοχής, και η πρεμούρα του κ.  Οζγκιούρ Φερχάτ για την συναυλία του “Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας/DEB” τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Φιλλύρα του Δήμου Αρριανών, με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την ίδρυσή του, όταν χαιρέτισε το γεγονός, προβαίνοντας σε μια…πραγματικά εντυπωσιακή και απίστευτου πολιτικού αλτρουισμού ενέργεια, ενός πολιτευόμενου με τον ΣΥΡΙΖΑ, για την εκδήλωση ενός άλλου κόμματος στην εκλογική του επικράτεια (θυμηθείτε εδώ).

Το “ζήτημα Οζγκιούρ Φερχάτ”

Το ζήτημα “Οζγκιούρ Φερχάτ” προσλαμβάνει πολιτικές διαστάσεις για ένα κόμμα της Αριστεράς που ανέδειξε αγωνιστές από τη μουσουλμανική Μειονότητα κατά του τουρκικού και ελληνικού εθνικισμού, που πλήρωσαν μεγάλο τίμημα ζωής για την ανυπότακτη στάση τους. Κυρίαρχη πολιτική προσωπικότητα για σαράντα χρόνια σε αυτό το επίπεδο, ο Μουσταφά Μουσταφά, πρώτος μειονοτικός αριστερός βουλευτής στη Θράκη, που συγκρούστηκε με κάθε λογής τουρκικό και ελληνικό κατεστημένο για τα δικαιώματα της Μειονότητας, φτάνοντας μέχρι και στην απεργία πείνας με πολλούς συναγωνιστές του για την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Αλλά και πιο πρόσφατα, δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 2015, όταν ξεσηκώθηκε θύελλα από όλους τους μειονοτικούς συλλόγους εξαιτίας της στάσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, να παραβρεθούν στην κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Κομοτηνής στη μνήμη των θυμάτων της τουρκικής γενοκτονίας σε βάρος του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Αλλά και η δήλωση του Καραγιουσούφ διαρκούσης της βουλευτικής του θητείας, ότι “εγώ δεν εκλέχθηκα για να μετέχω στη “Συμβουλευτική Επιτροπή”, αλλά για να εκπροσωπώ τον λαό στην ελληνική βουλή”, είναι χαρακτηριστική.

Ο ρόλος του Προξένου και οι ρόλοι των άλλων…

Ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ αν και κατά δήλωσή του αριστερός, επιλέγει να συναγελάζεται σε διαρκή βάση με έναν Τούρκο Πρόξενο που εζήλωσε τη δόξα…Πιουριφόι, στη Θράκη, και ομοιάζει με “ανθύπατο” που επιδιώκει να παίξει ρόλο ρυθμιστή στα πολιτικά πράγματα της περιοχής μας. Είναι πλέον γνωστό από το ρεπορτάζ, ότι, έχει εγκαταστήσει κύκλο προνομιακών συνομιλητών που τον επιδεικνύει με κάθε ευκαιρία για να αποστείλει πολιτικά μηνύματα στους ψηφοφόρους της μειονότητας, συγχέοντάς τους προφανώς με υπηκόους του… Οτι αντιδικεί με αιρετούς της Μειονότητας, ασκεί παρεμβατικό ρόλο σε τοπικές κοινωνίες και μειονοτικούς Δήμους, προκαλεί διπλωματικά επεισόδια όπως το τελευταίο με την αποχώρησή του από την δεξίωση για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο με το πρόσχημα ότι δεν του άρεσε η θέση που του προσφέρθηκε στο επίσημο δείπνο. Ότι, εν τέλει, μοιάζει με έναν Πρόξενο που υπερβαίνει κατά πολύ τον διπλωματικό του ρόλο, διχάζοντας και τραυματίζοντας και την ίδια τη Μειονότητα. Έναν Πρόξενο, εξάλλου, που τον κατήγγειλε από την Κομοτηνή για τη δράση του ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, παρουσία του κ. Οζγκιούρ Φερχάτ, ενώ πρόσφατα φέρεται ότι κλήθηκε και στην Αθήνα για να δώσει εξηγήσεις για την αλλόκοτη συμπεριφορά του στον ίδιο τον Πρέσβη. Είναι γνωστό ότι στελέχη της μειονότητας που κατέρχονται στον πολιτικό στίβο επιδιώκουν την υποστήριξη των μηχανισμών του τουρκικού προξενείου. Και ο Τούρκος Πρόξενος με τις αντίστοιχες κινήσεις του παρεμβαίνει defacto στα πολιτικά πράγματα της περιοχής μοιράζοντας και υποδεικνύοντας ρόλους. Με αυτόν τον Πρόξενο συναναστρέφεται ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ, και με αυτόν τον Πρόξενο μοιράζεται τον ελεύθερο χρόνο του. Δικαίωμά του, προφανώς…

Όμως, το ερώτημα, είναι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται να πει κάτι για όλο αυτό ή εάν θα συνεχίσει να ποιεί τη νήσσα για χάρη μιας χούφτας ψήφων!

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood