Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, πενήντα πέντε διαρρήξεις οχημάτων και οχτώ επιχειρήσεων, που διαπράχθηκαν από τις 28-2-2022 έως και την 21-3-2022 στην Ξάνθη.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες 21-3-2022 το πρωί στην Ξάνθη, δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Από την εμπεριστατωμένη προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο δράστες και δύο ακόμη, άγνωστοι συνεργοί τους, ενεργώντας με διάφορες συνθέσεις, διέρρηξαν στην πόλη της Ξάνθης 48 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 7 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, και 8 επιχειρήσεις, προκαλώντας παράλληλα και φθορές.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών αφαίρεσαν μεταξύ άλλων, χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, φιάλες αλκοόλ, ενδύματα, καλλυντικά και προσωπικά έγγραφα-αντικείμενα, ενώ σε 34 περιπτώσεις δεν αφαίρεσαν κάτι από το εσωτερικό τους.

Επιπλέον, οι δράστες, με δύο αφαιρεθείσες τραπεζικές κάρτες, πραγματοποιήσαν αγορές σε καταστήματα της πόλης.

Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων που κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, μία ηλεκτρονική συσκευή, δύο κάρτες τραπέζης και ενδύματα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Ακόμη, στην κατοχή του ενός δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.