Ποια καλή πρακτική “πράσινης” ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής βραβεύτηκε στα Greek Green Awards 2022

Ποια καλή πρακτική "πράσινης" ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής βραβεύτηκε στα Greek Green Awards 2022.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Verde.tec»-Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Μαρτίου στο MEC Παιανίας, και της απονομής των βραβείων Greek Green Awards που έγινε το Σάββατο, ο Δήμος Κομοτηνής απέσπασε βραβείο για την καλή πρακτική του «Κινητή μονάδα για την ορθολογική διαχείριση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού».

Το βραβείο παρέλαβε ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Κομοτηνής, Σταύρος Σταυρίδης, μεταφέροντας την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για τη σημαντική αυτή διάκριση στη μοναδική εξειδικευμένη έκθεση της χώρας σχετικά με τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις.

Ο κ. Σταυρίδης αναφέρθηκε επιγραμματικά στην παρέμβαση του Δήμου Κομοτηνής και στην επιλογή του να δημιουργήσει την κινητή μονάδα, έχοντας διακρίνει τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας που συνάντησε η συμβατική συλλογή αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Η ιδέα της κινητής μονάδας ανακύκλωσης έχει επιφέρει ήδη πολύ θεαματικά αποτελέσματα, καθώς οι δημότες της πόλης και των οικισμών αλλά και οι φοιτητές γνώρισαν την κινητή μονάδα και έλαβαν μέρος στη δράση συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανακύκλωση.

Κατά την παράδοση του βραβείου επισημάνθηκε ότι η συγκεκριμένη πρακτική του Δήμου Κομοτηνής έλαβε από τις υψηλότερες βαθμολογίες της επιτροπής. «Ήταν πρακτική ιδιαίτερα αποτελεσματική και πολύ έξυπνη», τόνισε ο κ. Σταυρίδης.

Η ιδέα ήταν του τότε Προϊσταμένου Περιβάλλοντος Δήμου Ευτυχιάκου, η οποία υποστηρίχθηκε θερμά τόσο από τον τότε Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ιωάννη Μουρτίδη, όσο και από τον Διευθυντή Καθαριότητας, Μαργαρίτη Σινάδο.

Η αύξηση των ποσοτήτων απέδειξε την αποτελεσματικότητα του συστήματος, δικαίωσε την επιλογή της δημιουργίας της μονάδας, και βοήθησε τον Δήμο Κομοτηνής να είναι συνεπής απέναντι στις συμβατικές του υποχρεώσεις για εναλλακτική διαχείριση των δημοτικών στερεών αποβλήτων.

Ποια καλή πρακτική "πράσινης" ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής βραβεύτηκε στα Greek Green Awards 2022

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood