Στην τελική ευθεία η διαδικασία καταβολής “κορωνοενίσχυσης” των καπνοπαραγωγών με 90€/στρέμμα

Στην τελική ευθεία έχει μπει η υπόθεση της καταβολής της "κορωνοενίσχυσης" των 90 ευρώ/στρέμμα στους καπνοκαλλιεργητές για τις απώλειες εισοδήματος του έτους 2020 εξ αιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας, όπως προκύπτει από τις διαδοχικές συναντήσεις και επαφές που είχε στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.
89b6b215-273440447-10159956071434456-8920922030421071324-n (1)

Στην τελική ευθεία έχει μπει η υπόθεση της καταβολής της “κορωνοενίσχυσης” των 90 ευρώ/στρέμμα στους καπνοκαλλιεργητές για τις απώλειες εισοδήματος του έτους 2020 εξ αιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας, όπως προκύπτει από τις διαδοχικές συναντήσεις και επαφές που είχε στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.

Αρχικά συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμο Κεδίκογλου, και στη συνέχεια με την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ακολούθησε η επικοινωνία του με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική Θεόδωρο Σκυλακάκη καθώς και με τον γενικό διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ Αντώνη Κοροβέση όπου αποσαφηνίστηκε ότι μετά και το άνοιγμα της σχετικής πίστωσης από το υπουργείο Οικονομικών, θα ακολουθήσει εντός των επομένων ημερών η δημοσίευση της ΚΥΑ που αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να ανοίξει η διαδικασία των αιτήσεων των δικαιούχων.

Στην τελική ευθεία η διαδικασία καταβολής "κορωνοενίσχυσης" των καπνοπαραγωγών με 90€/στρέμμα
Ιλχάν Αχμέτ – Σίμος Κεδίκογλου

Aπό τα  78.000 στρέμματα καπνού συνολικά που θα αποζημιωθούν, τα 46.000 στρέμματα αφορούν καπνό ανατολικού τύπου μπασμά που βρίσκονται στη Ροδόπη.

Tο συνολικό ποσό της αποζημίωσης που αφορά στον νομό Ροδόπης ανέρχεται σε 4,2 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Aπό το ποσό αυτό θα παρακρατηθεί το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής για τους ελάχιστους αγρότες που την είχαν εισπράξει, δηλαδή από τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ θα παρακρατηθούν 350.000 ευρώ περίπου που αφορούν 370 από τους 5.000 συνολικά δικαιούχους καπνοπαραγωγούς του νομού Ροδόπης.

Εν όψει της εξέλιξης, ο Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε:

“Μπορεί να υπήρξε πράγματι μια αρχική αναβολή ως προς τα αρχικά χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί εξαιτίας και της καθυστέρησης των απαραίτητων ευρωπαϊκών εγκρίσεων, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την ειλημμένη απόφαση για την ενίσχυση των καπνοπαραγωγών της Θράκης, ενώ διανοίγονται και νέες προοπτικές για επόμενη ενίσχυση την οποία θα διεκδικήσουμε μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη.

Σε κάθε περίπτωση, σημαντική υπήρξε και η συνεργασία μου με το γραφείο του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες από όπου δόθηκε και η εικόνα για την πορεία των εγκρίσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Είναι προφανές ότι από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρωτοβουλία για την ενίσχυση των καπνών της περιοχής μας, οι μεν καπνοπαραγωγοί ανακουφίστηκαν, ενώ κάποιοι πολιτικοί αντίπαλοι αιφνιδιάστηκαν, προσπαθώντας να μειώσουν το μέγεθος της επιτυχίας, άλλοτε διακινώντας ψεύδη ότι δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η δέσμευση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και κάποιοι άλλοι έσπευσαν να παραστήσουν ότι συνέβαλαν κάπου για να επιτευχθεί όλο αυτό. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι είχαν πλήρη άγνοια. Όταν έχουμε να διεκδικήσουμε στόχους για τη Θράκη και τη Ροδόπη μας, δεν χωρούν ούτε μικροκομματικοί σχεδιασμοί ούτε δεύτερες σκέψεις που ακυρώνουν τη μεγάλη εικόνα, ούτε βέβαια μικρόψυχες στοχεύσεις μόνο και μόνο για να ακυρωθεί ο «αντίπαλος». Ποτέ δεν είδα «αντιπάλους» μπροστά στην προοπτική να γίνει κάτι σημαντικό για τον τόπο μας. Και σε αυτή την πολιτική οπτική και ιδεολογία θα παραμείνω μέχρι τέλους”.

Στην τελική ευθεία η διαδικασία καταβολής "κορωνοενίσχυσης" των καπνοπαραγωγών με 90€/στρέμμα
Από πρόσφατη συνάντηση για το θέμα, του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης, Σινάν Αμέτ.

Υπενθυμίζεται, ότι με συστηματική και επίμονη συνεργασία, οι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ (ΚΙΝΑΛ) και Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ), θέτοντας το συμφέρον του τόπου και των ανθρώπων του πάνω από κομματικές σκοπιμότητες, διεκδίκησαν και πέτυχαν αποτελέσματα για τους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης και της Θράκης γενικότερα.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood