ΤΕΦ/ΔΠΘ: e-Διάλεξη του Καθηγητή Γ. Ανδρουλάκη με θέμα «Χρονότοποι, γλωσσικά ρεπερτόρια και γλωσσική πολιτική στην εκπαίδευση προσφύγων»

ΤΕΦ/ΔΠΘ: e-Διάλεξη του Καθηγητή Γ. Ανδρουλάκη με θέμα «Χρονότοποι, γλωσσικά ρεπερτόρια και γλωσσική πολιτική στην εκπαίδευση προσφύγων».
George-Androulakis_Reading-1024x683

Στο πλαίσιο του επιστημονικού colloquium που διοργανώνει η Ειδίκευση Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, την Τρίτη 22-3-2022 και ώρα 18:30 ο προσκεκλημένος ομιλητής Γιώργος Ανδρουλάκης, Καθηγητής ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα αναπτύξει το θέμα «Χρονότοποι, γλωσσικά ρεπερτόρια και γλωσσική πολιτική στην εκπαίδευση προσφύγων».

Ο Γιώργος Ανδρουλάκης σπούδασε γλωσσολογία, κοινωνιογλωσσολογία και διδακτική των γλωσσών στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Paris 7 και Paris 5. Έχει εργαστεί ως μέλος ΔΕΠ στο ΑΠΘ και το ΕΑΠ, με συμβάσεις στα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Θεσσαλίας, και ως Επισκέπτης Καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά. Σήμερα είναι Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνιογλωσσολογία και οι εφαρμογές της στη διδακτική πράξη», στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το Εργαστήριο Ελληνικής Γλώσσας και Πολυγλωσσίας του οποίου είναι Διευθυντής, έχει συντονίσει πολλά εκπαιδευτικά και ερευνητικά έργα και τιμήθηκε δύο φορές με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών. Από το 2016 ως το 2018 διετέλεσε Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται σε ζητήματα διδακτικής των γλωσσών, επαφής γλωσσών σε μεταναστευτικές κοινότητες, γλωσσικής πολιτικής, συμπεριληπτικής και ανοικτής-εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Τα πιο πρόσφατα έργα στα οποία είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος είναι τα: – Creative Multilingualism: From Reality to Research to Education (MeInArt) (1η Προκήρυξη ερευνητικών έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ για την ενίσχυση μελών ΔΕΠ), – Γλώσσες για Ανθρώπινες Αξίες (Κόμβοι Έρευνας και Καινoτομίας στην Εκπαίδευση, ΕΛΙΔΕΚ), – Bottleneck Analysis and Teachers Training for Inclusive Education (UNICEF), – Teach for Integration Capacity Building and ALP Pilot Implementation (UNICEF).

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης της εκδήλωσης είναι ο παρακάτω και θα παραμείνει σταθερός για όλες τις διαλέξεις.

https://us06web.zoom.us/j/87681177802?pwd=Q3Jvb2V1bG9xTHBpWEowVWNyOFk2UT09

Meeting ID: 876 8117 7802
Passcode: 506322

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood