ΑΝ.ΕΝ.ΠΡΩ. κατά Τσαλικίδη: “Χωρίς σταματημό οι αποτυχημένες εκδηλώσεις με υπέρογκες δαπάνες”

"Σε ποια τσέπη πάνε τα χρήματα;".
photo1

Επερώτηση με θέμα “Χωρίς σταματημό οι αποτυχημένες εκδηλώσεις χωρίς συμμετοχή αλλά με υπέρογκες δαπάνες από την Π.Ε. Ροδόπης και ευθύνη του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη. Σε ποια τσέπη πάνε τα παραπάνω χρήματα;”, υπέβαλε η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη.

Την επερώτηση, η οποία θα αναπτυχθεί σε επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, υπογράφει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου.

ΑΝ.ΕΝ.ΠΡΩ. κατά Τσαλικίδη: "Χωρίς σταματημό οι αποτυχημένες εκδηλώσεις με υπέρογκες δαπάνες"Ολόκληρη η επερώτηση:

“Zητήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η έγκριση κονδυλίου 17.500 € για τη διοργάνωση του λεγόμενου φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στην Π.Ε. Ροδόπης. Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και έτσι δόθηκε η δυνατότητα στον κ. Τσαλικίδη να αναθέσει απ’ ευθείας – για άλλη μια φορά – το υποτιθέμενο φεστιβάλ σε εταιρεία από την Αλεξανδρούπολη με την οποία προνομιακά συνεργάζεται (όπως στο φεστιβάλ VIA EGNATIA ή στο λεγόμενο Παιδικό Φεστιβάλ όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν).

Όλο το πρόγραμμα ήταν έτσι διαμορφωμένο και εκτελεσμένο, ώστε, αντί να κοστίσει στην Περιφέρεια 4.000€-5.000€, να κοστίσει και να πληρωθεί (στη γνωστή εταιρεία) τελικά, 17.500 €.

Κι εξηγούμαι:

Για την πρώτη ημέρα 27/8/2021:

  • Αίθουσα ξενοδοχείου στη Μαρώνεια για 40 άτομα που δεν θα δικαιολογούταν δαπάνη άνω των 400€ για τους καφέδες και τα πιττάκια, μισθώθηκε προς…37€ το άτομο!
  • Η ομάδα διάσωσης αφιλοκερδώς παρουσίασε Τεχνικές Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης σε ΤΡΙΑ (κυριολεκτικά) άτομα (τον κ. Τσαλικίδη, τη γραμματέα του, και κάποιον φερόμενο ως «εκπρόσωπο του ανάδοχου»).

ΑΝ.ΕΝ.ΠΡΩ. κατά Τσαλικίδη: "Χωρίς σταματημό οι αποτυχημένες εκδηλώσεις με υπέρογκες δαπάνες"

  • Τέσσερις ήταν και οι συμμετέχοντες σε «Επίδειξη & Εκμάθηση Kayak, SUP, Wind Surf, Surf και ποδηλάτων θαλάσσης» που τελικά αφορούσε «επίδειξη» με δύο κανό και ένα θαλάσσιο ποδήλατο, δωρεάν από την ιδιωτική επιχείρηση που δραστηριοποιείται εκεί. Από το φωτογραφικό υλικό δεν προκύπτει καν «επίδειξη», αλλά απλή φωτογράφηση…τεσσάρων πελατών της επιχείρησης!
  • Το βράδυ στη Μαρώνεια περιλάμβανε το στήσιμο στη μέση της κεντρικής πλατείας του χωριού, μιας ζωντανής τοπικής ορχήστρας, χωρίς κάποιο κοινό μπροστά από αυτήν, παίζοντας στο πουθενά.

 

  • Η επίδειξη τοπικών εδεσμάτων περιλάμβανε – σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό – το σερβίρισμα γλυκού σύκου από καφέ της πλατείας, ένα τάπερ χαλβά σπιτικό που σερβίρει ως γλυκό τοπική επιχείρηση μετά το φαγητό, κι ένα ταψί με σαρμά που προοριζόταν για τους πελάτες της. Όλα αυτά κοστολογήθηκαν και πληρώθηκαν 4.000€.

Την άλλη μέρα 28/8/2021 στο Φανάρι.

  • Από τα τρία σκάφη που υποτίθεται ότι θα έκαναν…βόλτες στο Θρακικό Πέλαγος τους ενδιαφερόμενους, εμφανίστηκαν μόνο δύο, όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό, έκαναν δυο-τρεις βόλτες το καθένα και μετά σταμάτησαν.

ΑΝ.ΕΝ.ΠΡΩ. κατά Τσαλικίδη: "Χωρίς σταματημό οι αποτυχημένες εκδηλώσεις με υπέρογκες δαπάνες"

  • Το φεστιβάλ περιλάμβανε τη διάθεση 1.488€ για μαθήματα ιστιοπλοΐας σε παιδιά με σκάφη optimist και με ειδικούς εκπαιδευτές, και επίδειξη ιστιοπλοΐας τριγώνου. Από το υλικό που μου παραδόθηκε προκύπτει ότι παρακολούθησαν μαθήματα πέντε άτομα, δηλαδή προς 300€ περίπου το…μάθημα!

ΑΝ.ΕΝ.ΠΡΩ. κατά Τσαλικίδη: "Χωρίς σταματημό οι αποτυχημένες εκδηλώσεις με υπέρογκες δαπάνες"

  • Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης «Επίδειξη & Εκμάθηση Kayak, SUP, Wind Surf, Surf και ποδηλάτων θαλάσσης», κάτι που δεν έγινε, «συμμετοχή στο Θαλάσσιο Πάρκο SEA PARK» που επίσης δεν υπήρξε, «ενημέρωση για θέματα ασφαλείας και συμπεριφοράς στη θάλασσα» που δεν έγινε, «διεξαγωγή σύντομου τουρνουά Beach Volley – Beach Tennis – Foot Volley και διεξαγωγή αντίστοιχων αγώνων επίδειξης από αθλητές της περιοχής» που επίσης δεν έγινε, «Gym On The Beach – Live Αθλητικές Συνεδρίες δίπλα στην θάλασσα με έμπειρους επαγγελματίες γυμναστές» που επίσης δεν έγιναν.  Στο υλικό που μου παραδόθηκε φαίνονται δύο ζευγάρια απλά να παίζουν beach volley… Όλα αυτά που φαίνεται ότι δεν έγιναν, στον ανάδοχο πληρώθηκαν κανονικά καθώς δεν αφαιρέθηκαν από κανέναν.

ΑΝ.ΕΝ.ΠΡΩ. κατά Τσαλικίδη: "Χωρίς σταματημό οι αποτυχημένες εκδηλώσεις με υπέρογκες δαπάνες"

  • Το βράδυ στο Φανάρι, πάλι στο πουθενά, στήθηκε αντί του ποσού των 620€ (τόσα πήρε ο ανάδοχος…), ένας τοπικός DJ να παίζει τραγούδια στους αδιάφορους περαστικούς, ενώ πελάτες των παρακείμενων καταστημάτων διαμαρτύρονταν για την ένσταση της μουσικής. Η αίσθηση του φεστιβάλ δεν υπήρχε πουθενά, ούτε ακόμη στα φωτογραφημένα…τρία πιάτα σουβλάκια παρακείμενης επιχείρησης, ούτε στη φωτογραφημένη χωριάτικη σαλάτα! Προσθέτοντας και μια φωτό από μια γαρίδα πάνω σε ριζότο, που η κάμερα…συνέλαβε να οδεύει σε κάποιον πελάτη ταβέρνας, ολοκληρώθηκε και η φαναριώτικη γευσιγνωσία. Συνολικό κόστος για όλα αυτά, άλλες 6.500 €!

Στα παραπάνω ποσά αν προστεθούν άλλα 1.860 € για τον γραφιστικό σχεδιασμό και τις εκτυπώσεις προσκλήσεων και αφισών, 930€ για τον σχεδιασμό banners στο διαδίκτυο, 1.860€ για τη βιντεοσκόπηση και φωτογραφική κάλυψη της δράσης, και 2.480€ για τη διαφημιστική προβολή σε ιστοσελίδες, τότε μαζεύεται συνολικά το ποσό των 17.500€ για μια δράση και πάλι πολύ μικρότερου χρηματικού ύψους, με σκοτεινές και αδιαφανείς δαπάνες.

Το σύνολο των ατόμων που πραγματικά συμμετείχαν στις δράσεις αυτές, δεν ήταν πάνω από 60 άτομα, κυρίως εξαιτίας της βόλτας με τα ιστιοφόρα στο λιμάνι του Φαναρίου.

Αξίζει τον κόπο να δαπανώνται τόσα χρήματα με τόση μικρή απήχηση που τουριστικά δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε περισσότερο από όσα ήδη προσφέρουν οι περιοχές Μαρώνεια και Φανάρι μέσω των ιδιωτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή;

Σε όλες οι δράσεις που οργανώθηκαν από την Π.Ε. Ροδόπης – παιδικό φεστιβάλ, VIA EGNATIA, φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους – φέρεται εμπλεκόμενη (έμμεσα στην πρώτη, άμεσα στις δύο άλλες), συγκεκριμένη ιδιωτική διαφημιστική εταιρεία, που αναλαμβάνει αντί σχεδόν μηδενικής έκπτωσης να υλοποιήσει τους…«φευγάτους» προϋπολογισμούς των δράσεων της Περιφέρειας στην Π.Ε. Ροδόπης.

ΑΝ.ΕΝ.ΠΡΩ. κατά Τσαλικίδη: "Χωρίς σταματημό οι αποτυχημένες εκδηλώσεις με υπέρογκες δαπάνες"Ερωτάται, συνεπώς, για άλλη μια φορά, ο κ. Τσαλικίδης: Ποιος επωφελείται όλα τα επιπλέον χρήματα που δαπανώνται για τις δράσεις που ο ίδιος μεθοδεύει την έγκριση και υλοποίηση;”.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood