Δωρεάν μαστογραφία για 1,3 εκ. γυναίκες από τέλη Μαρτίου – Θα ενημερωθούν με sms

Το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν και τα προγράμματα που αφορούν την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Screenshot_1283

Από τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα  για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο θα φέρει το όνομα της Φώφης Γεννηματά.

Σε πρώτη φάση – με την αξιοποίηση και της άρτιας λειτουργίας της εμβολιαστικής επιχείρησης έναντι της πανδημίας – θα αποσταλούν sms σε 1.300.000 γυναίκες προκειμένου να κάνουν δωρεάν μαστογραφία, τα αποτελέσματά της οποίας θα εξεταστούν από γιατρό.

Στη συνέχεια, από τον Ιούλιο και μετά, θα ξεκινήσουν τα προγράμματα που αφορούν τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Παράλληλα, ο εμβολιασμός έναντι του HPV (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων), ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να εξαλειφθεί μέχρι το 2030 ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, θα αφορά αγόρια και κορίτσια ηλικίας 9-18 ετών, κάτι το οποίο στη χώρα μας δεν γινόταν.

Ακόμη, δημιουργείται ψηφιακό βιβλιάριο που θα διευκολύνει τον εμβολιασμό των παιδιών.

Η Κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και την πρόληψη. Επέλεξε μάλιστα ένα  μέρος των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης να αξιοποιηθεί για την πρόληψη που σχετίζεται με τον καρκίνο”, τονίζεται από το Υπουργείο Υγείας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood