Γιατί οι ΗΠΑ προκάλεσαν τον πόλεμο στην Ουκρανία; Λόγω των 17 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που χρωστούν στον υπόλοιπο κόσμο

"Για να αντιμετωπίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τα χρέη τους έπρεπε να οργανώσουν έναν κατακλυσμό που δεν θα είχε καταστροφικές συνέπειες όμως για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο ευρωπαϊκές συνέπειες, κατά προτίμηση ρωσικές".
c9b993edfb69e8acaef0fa6dc4325e2c_L

Γράφει ο Βάκης Τσιομπανίδης*

Δεν υπάρχει πραγματικά κάποιος που να μην καταλαβαίνει ότι η στάση των ΗΠΑ και της ελεγχόμενης Ε.Ε. εξαφάνισαν κάθε εναλλακτική λύση για τη Ρωσία παρά να προχωρήσει σε στρατιωτική επίθεση εναντίον του πραξικοπηματικού καθεστώτος του Κιέβου για την εξάλειψη των ναζιστικών ομάδων και των κυβερνητικών γύρω τους που κάνουν εθνική εκκαθάριση των Ρώσων της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχει μάχη για την Ουκρανία. Υπάρχει πόλεμος αποκλειστικά εναντίον της Ρωσίας. Ο πόλεμος όμως κατά της Ρωσίας είναι πόλεμος εναντίον ολόκληρης  της Ευρώπης.

Γιατί όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίασαν και διεξάγουν αυτόν τον πόλεμο; Από αγάπη για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα; Λόγω της ανιδιοτελούς ανησυχίας για το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου; «Για να εξαπλωθεί η ειρήνη και η ευημερία σε όλο τον κόσμο», όπως είπε ο Ομπάμα;  Ανοησίες!

Η απάντηση είναι αποκρουστικά κυνική – λόγω των 17 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που οφείλουν στον υπόλοιπο κόσμο, λόγω των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης που θέλουν να κλέψουν για τον εαυτό τους, λόγω της διατήρησης του δολαρίου ως παγκόσμιου νομίσματος, επειδή το γιουάν που προήλθε από την Ανατολή και οι χώρες BRICS μόλις δημιούργησαν τη δική τους τράπεζα και το δικό τους ταμείο νομισμάτων.

Αυτή είναι η αποκάλυψη του Πολ Κρίστι, Ph.D., εκτελεστικού διευθυντή του Ινστιτούτου Παγκόσμιων Προοπτικών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και, κυρίως, υπάλληλου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

Απο που πηγάζουν αλήθεια τα 17 τρισεκατομμύρια του χρέους των ΗΠΑ; Εδώ είμαστε: 17.000.000.000.000 (1 τρισεκατομμύριο ισούται με χίλια δισεκατομμύρια). Το χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται κατά 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα. Κάθε Αμερικανός οφείλει προσωπικά 148.000 δολάρια σε κράτη πιστωτές. Οι μεγαλύτεροι πιστωτές των ΗΠΑ είναι: 1. Κίνα (2 τρισεκατομμύρια δολάρια) 2. Ιαπωνία (1,14 τρισεκατομμύρια δολάρια) 3. Βραζιλία (256,4 δισεκατομμύρια δολάρια) 4. Ταϊβάν (185,8 δισεκατομμύρια δολάρια) 5. Ελβετία (178, 2 δισεκατομμύρια δολάρια) 6. Βέλγιο (167,7 δισ. $) 7. Μεγάλη Βρετανία (156,9 δισ. $) 8. Λουξεμβούργο (146,8 δισ. $) 9. Ρωσία (131,6 δισ. $) 10. Χονγκ Κονγκ (120 δισ. $) .).

“Για να αντιμετωπίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τα χρέη τους”, εξήγησε ο Christie, “έπρεπε να οργανώσουν έναν κατακλυσμό που δεν θα είχε καταστροφικές συνέπειες όμως για τις Ηνωμένες Πολιτείες” (οι συνέπειες είναι πάντα για τους άλλους). μόνο  “ευρωπαϊκές συνέπειες, κατά προτίμηση ρωσικές),” σε ποιο σχεδιασμένο μακελειό όμως θα καίγατε τον εαυτό σας; (να κάψετε τους άλλους, αν είναι δυνατόν ζωντανούς, όπως έκαναν στην Οδησσό)” χωρίς να έχετε θύματα του πληθυσμού σας, σε βάρος κάποιων  άλλων”, και γενικά – “όλο τον κόσμο, κάθε χώρα να συμμετάσχει στην επίλυση των οικονομικών δυσκολιών της Αμερικής”.

Ο Κρίστι περιέγραψε τους κρυστάλλινους στόχους των Ηνωμένων Πολιτειών:

Να προκαλέσει ανυπέρβλητο ρήγμα μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας, να δημιουργήσει «διαχειρίσιμο χάος στην Ουκρανία» και να «σταματήσει τους ενεργειακούς πόρους της Ρωσίας», η Ευρώπη να «βράσει από αγανάκτηση» κατά της Ρωσίας και να βράσει, «μέχρι να ωριμάσει» τόσο πολύ και να την απομονώσει σε κάθε επίπεδο. Η Αμερική προσπαθεί να δημιουργήσει «μια μη αναστρέψιμη διακοπή των σχέσεων της Ευρώπης με τη Ρωσία» μέχρι να «αναγκαστεί να αναπροσανατολιστεί στον ενεργειακό εφοδιασμό των ΗΠΑ».

«Και τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες με το φυσικό της αέριο και το πετρέλαιο θα βρεθεί ξανά στο ρόλο του ευεργέτη της Ευρώπης, ένα είδους ενεργειακού μαγικού ραβδιού». «Αυτό θα οδηγήσει σε τεράστιες επενδύσεις στην αμερικανική παραγωγή  φυσικού αερίου, στη δημιουργία μιας ισχυρής υποδομής για την επεξεργασία και την παράδοσή του στην Ευρώπη». Και η Γηραιά Κυρία, που θα μείνει χωρίς ρωσικό αέριο στο κρύο και στην φτώχεια, «δεν θα είναι δαπανηρή, κάτι που θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να εξαλείψει γρήγορα τα οικονομικά τους προβλήματα με σχέδια τύπου Μάρσαλ».

Έτσι, ο «ευεργέτης» θα κερδίσει και η «ευνοημένη» Ευρώπη θα πληρώσει διπλάσιο και τριπλάσιο ακριβότερο το αμερικανικό φυσικό αέριο και ως παρηγοριά θα πανηγυρίζει και θα τραγουδάει για την χαρούμενη απελευθέρωσή της από τις επιταγές της ρωσικής ενεργειακής καταπίεσης.

Τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου βρίσκονται στο Λουχάνσκ και στο Σλαβιάνσκ. Στη χώρα του Slavyansk, στην ίδια γη όπου θάφτηκε το 12χρονο αγόρι, που πυροβολήθηκε στις 9 Μαΐου στην καρδιά από τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα επειδή είχε κορδέλα του Αγίου Γεωργίου και επομένως ήταν τρομοκράτης και αυτονομιστής. Ασήμαντο όμως το τίμημα ενός παιδιού για την κυριαρχία του φυσικού αερίου…

Ο μεγαλύτερος στόχος τους να καταλάβουν την ευρωπαϊκή αγορά, αναγκάζοντας «τους Ευρωπαίους να συνδέσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα με την προμήθεια αμερικανικής ενέργειας», και μάλιστα – προσοχή! – μιλάμε για τις δύο οικονομίες που κυριολεκτικά συγχωνεύονται σε μία;. Δεν πρόκειται για συγχώνευση, εδώ η μια οικονομία καταπίνει την άλλη.

Εξάλλου, πρέπει (επιτακτικά!) Αυτά τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια, αυτές είναι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας, να γίνουν ο εμπορικός τζίρος μεταξύ Ευρώπης και Αμερική.

  • Να εκφοβίσει την Ευρώπη, να της εμφυσήσει έναν τρομερό «ρωσικό κίνδυνο και να δημιουργήσει την εντύπωση περί επιθετικότητας και βαρβαρότητας των Ρώσων», να πλημμυρίζει την Ευρώπη κάθε δευτερόλεπτο με ψέματα και προπαγάνδα για δήθεν «ρωσικές θηριωδίες και απάνθρωπες επιθέσεις  στην Ουκρανία, για θανάτους αμάχων και παιδιών, για «ερχόμενες ορδές ρωσικών τανκς» στο Κίεβο, για επερχόμενο Αρμαγεδδών και πυρηνικές βόμβες. Παρουσίαση των ρωσικών πολεμικών πλοίων στις ακτές της Βαλτικής έτοιμα να σπείρουν τον όλεθρο», με μια υστερική Ευρώπη σε σημείο λιποθυμίας οι Αμερικανοί δημιουργούν εδώ και χρόνια μένος για την Ρωσία και τα πληρωμένα ΜΜΕ του συστήματος “βομβαρδίζουν” κάθε κλάσμα του δευτερολέπτου αντιρωσισμό, οι Αμερικανοί θέλουν να προκληθεί περισσότερο η Ρωσία και να κλιμακώσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία».

Και «ανατριχιάζουν οι Ευρωπαίοι στην πιθανή ρωσική εισβολή στο Κίεβο»!

Η οποία στην ουσία θα καταστήσει «τόσο τη Ρωσία όσο και την Ευρώπη όμηρο του πλήρους απρόβλεπτου και του παραλογισμού των ενεργειών των νέων ουκρανικών – νεοναζιστικών αρχών» – απρόβλεπτο  παραλογισμό που όμως ελέγχεται από Αμερικανούς μέντορες του Μαϊντάν, επειδή – «Όσο περισσότερες παρεξηγήσεις προκύπτουν μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης, τόσο περισσότερο τα σχέδια των ΗΠΑ  θα υλοποιηθούν σύντομα».

  • Με αυτόν τον τρόπο η Αμερική «θα διατηρήσει την “ειρήνη” στον πλανήτη και θα δώσει την ισχυρότερη δυνατή ώθηση στην πρόοδο». Λοιπόν, κάτι θα κερδίσει όμως και η Ευρώπη: «Με την εγκατάλειψη των ρωσικών προμηθειών ενέργειας, η Ευρώπη θα διατηρήσει το πρόσωπό της ως υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ταυτόχρονα θα βοηθούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα του χρέους τους».

Παράσιτο!

Έτσι αποκάλεσε κάποτε ο Πούτιν τις Ηνωμένες Πολιτείες: «παγκόσμιο παράσιτο».

Πώς όμως σκέφτονται στο Αμέρικα ;

« Εμείς οι Αμερικανοί θέλουμε πολύ να επιστρέψουμε τα χρήματα που σάς χρωστάμε, αλλά ανυπομονούμε να τα ξαναπάρουμε πίσω, με τον δικό μας τρόπο. Θα οργανώσουμε “εισβολές όπως στην Κύπρο”, «έγχρωμες επαναστάσεις», «αραβική άνοιξη» και «πραξικοπήματα Μαϊντάν». Θα αρπάξουμε τα πιο δημοκρατικά εδάφη, τα νερά και τα δάση σας, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον χρυσό, τα διαμάντια και ό,τι έχετε εκεί (γιατί και εμείς πρέπει να ζήσουμε, σωστά;). Θα καταστρέψουμε τη βιομηχανία, τον στρατό, τον πολιτισμό, την ιστορία, τη μνήμη και την πνευματικότητά σας με τον πιο πολιτισμένο και δυτικό τρόπο. Θα σε ληστέψουμε και θα σε ληστέψουμε με τον πιο ευγενή και ακριβή τρόπο, μέχρι το τέλος. Ωστόσο, αν έχετε το θράσος να μην υπακούσετε, θα σας εξοντώσουμε, θα σας αποτεφρώσουμε και θα σας βομβαρδίσουμε με όμορφο δυτικό  τρόπο, θα σας υποτάξουμε με τον πιο ευρωατλαντικό μας τρόπο και γενικά – θα οργανώσουμε μια τρομερή σφαγή. Και φυσικά, δεν θα σας επιστρέψουμε τίποτα γιατί δεν έχουμε τέτοιες προθέσεις, αλλά θα λάβουμε τα πάντα ως επιβράβευση, ως λάφυρο».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο βασιλιάς των τρομερών σφαγών, των πραξικοπημάτων και των μαζικών εξοντώσεων.

Ο William Bloom, ένας από τους πιο έγκυρους Αμερικανούς αναλυτές, δημοσιογράφος, ιδρυτής της πρώτης εναλλακτικής εφημερίδας στις Ηνωμένες Πολιτείες (“Washington Free Press”), συγκέντρωσε υλικό και έγραψε δύο βιβλία για τα εγκλήματα των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο από το 1945 έως το 2000. : “Rogue State: A Guide to the World’s Only Superpower” και “Killing Hope: US Military”.  Παρεμβάσεις της CIA από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο “).

Η λίστα του Bloom περιέχει:

  • Επεμβάσεις των ΗΠΑ εναντίον 67 κυρίαρχων κρατών
  • Βομβαρδισμοί των ΗΠΑ εναντίον 25 κυρίαρχων κρατών
  • Παρέμβαση των ΗΠΑ στις εκλογές σε 23 κυρίαρχα κράτη
  • Πολιτικές δολοφονίες (και δολοφονίες) που οργανώθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε 35 χώρες
  • Βασανιστήρια που εφαρμόστηκαν σε 11 χώρες

Συνολικά – 167 περιπτώσεις εγκληματικής πολιτικής βίας σε 50 χρόνια.

Αυτή είναι η Αμερική και αποκαλύπτουμε τους βρώμικους σκοπούς της.

*Ο Βάκης Τσιομπανίδης είναι ο Πρόεδρος του Αγροτικού-Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ).

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood