Χαρίτσης: “Ανεπαρκή επιδόματα και πεισματική άρνηση από την Κυβέρνηση να σταματήσει την αισχροκέρδεια στην αγορά της ενέργειας”

Ο Αλ. Χαρίτσης επανέλαβε τα βασικά μέτρα που θα είχε λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, δηλαδή: την «αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ», τη «μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα», και την «αποφασιστική ρύθμιση της αγοράς στην ενέργεια».
xaritsisape

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε μόλις χθες η κυβέρνηση, είναι απολύτως αναντίστοιχα με τις ανάγκες που έχουν συσσωρευτεί στην ελληνική κοινωνία όλους αυτούς τους μήνες, καθώς η κρίση της ακρίβειας έχει πάρει την μορφή χιονοστιβάδας λόγω της αδράνειας και της ολιγωρίας της κυβέρνησης», τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Χαρίτσης, στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ότι η κρίση οφείλεται στον πόλεμο, ενώ η χώρα μας ήταν πρωταθλήτρια στην χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος πανευρωπαϊκά για όλον τον Ιανουάριο και όλον τον Φεβρουάριο, η τιμή της βενζίνης είχε φτάσει σε ιστορικό υψηλό ήδη από την αρχή του Φεβρουαρίου, και φτάσαμε σε υψηλό 25ετίας στον πληθωρισμό ήδη από τον Ιανουάριο», επεσήμανε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας παράλληλα ότι «είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που ο κατώτατος μισθός παραμένει καθηλωμένος στα επίπεδα προ του 2010».

Ο Αλ. Χαρίτσης επανέλαβε και τα βασικά μέτρα που θα είχε λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης, δηλαδή:

  • την «αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ώστε να ενισχυθούν, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και η κατανάλωση»,
  • τη «μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, για την οποία έχουμε καταθέσει και τροπολογία στη Βουλή από τις 28 Σεπτέμβρη», και
  • την «αποφασιστική ρύθμιση της αγοράς στην ενέργεια».

«Δεν είναι δυνατόν ένα ολιγοπώλιο να κερδοσκοπεί σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «το κόστος παραγωγής της μεγαβατώρας είναι 200 ευρώ και φτάνει να πωλείται 400 ευρώ στην χονδρεμπορική αγορά. Πρέπει να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές και να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών, όπως συστήνει πλέον η ίδια η Ε.Ε.».  

«Δυστυχώς το μόνο που έχουμε δει από την κυβέρνηση είναι ανεπαρκή επιδόματα και πεισματική άρνηση να παρέμβει και να σταματήσει την αισχροκέρδεια στην αγορά της ενέργειας», συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, και συμπλήρωσε: «Ως προς το δημοσιονομικό κόστος, η ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης που ψήφισε η ΝΔ μας κοστίζει 1.5 δισ. ετησίως, όσο δηλαδή η μείωση του ΕΦΚ για ένα έτος στα κατώτατα επιτρεπόμενα ευρωπαϊκά επίπεδα. Η κυβέρνηση έκανε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που πληρώνει σήμερα η κοινωνία». 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood