Μετά από δύο χρόνια αναστολής της λειτουργίας της λόγω της πανδημίας, η Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης επανενεργοποιείται.

Συγκεκριμένα, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21/3), και με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 και ώρα 7 μ.μ. στο Στέκι της (Φιλίππου 31, απέναντι από το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής), αφιέρωμα στην αντιπολεμική ποίηση.

“Αυτό που προσπαθεί να πετύχει η Ποίηση”, σημειώνει η Κική Δημουλά, “είναι η εξοικείωση του ανθρώπου με τα δεινά του… Έχω το χάρισμα να ξύνω πληγές, χειρουργώ λέξεις και συμπεριφορές που πάσχουν από απανθρωπιά, και είμαι ειδική να στειρώνω τη λήθη ώστε να μη λησμονάμε ποτέ ό,τι αγαπήσαμε”.

“Και εμείς αγαπήσαμε πολύ την Ειρήνη, το αντάμωμα και τις αγκαλιές με τους ανθρώπους, την τέχνη που ενώνει τους λαούς, τον αγώνα για τα δικαιώματα, ατομικά και κοινωνικά, που κάνουν τη ζωή μας πιο δίκαιη και αξιοπρεπή”, σημειώνει σε σχετικό της σημείωμα η Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης.

Στην εκδήλωση μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε, απαγγέλλοντας το δικό του ποίημα ή κάποιου αγαπημένου του ποιητή.

Εννοείται ότι για τη είσοδο στον χώρο θα τηρηθούν τα πρωτόκολλα της πανδημίας. Η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι απαραίτητη.

Οι άνθρωποι του συλλόγου σημειώνουν με την ευκαιρία και τη σημασία καταβολής από τα μέλη της συνδρομής για το έτος 2022, υπενθυμίζοντας οτι “επί δύο χρόνια ο σύλλογος δεν είχε έσοδα και υπέστη και ληστεία με ζημιές”, και υπογραμμίζοντας οτι έτσι θα βοηθηθεί σημαντικά και έμπρακτα το έργο του.

Επιπλέον εκφράζονται ευχαριστίες στο Δ.Σ. και στην Πρόεδρο της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. Νατάσα Λιβεριάδου, “γιατί ικανοποίησαν το αίτημά μας για εγκατάσταση κλιματιστικού στον χώρο μας, εφόσον η αγορά πετρελαίου από τον σύλλογο κατέστη πλέον απαγορευτική”.

Με αφιέρωμα στην αντιπολεμική ποίηση επανενεργοποιείται η Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης