Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας (21/3), το Τμήμα Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα «Δασικά Οικοσυστήματα – Προσαρμογή και Μετριασμός της Κλιματικής Αλλαγής» με ομιλητές τον Γενικό Γραμματέα Δασών, Καθηγητή Κωνσταντίνο Αραβώση και την αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΔΠΘ Αναστασία Πασχαλίδου.

Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε το 1971 ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στα δάση. Είναι το κύριο όχημα των Ηνωμένων Εθνών για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία των δασών. Η πανδημία και η κλιματική αλλαγή καταδεικνύουν την αλληλένδετη σχέση ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος, και σημαίνουν συναγερμό, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε όσα απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους.

 

Το Τμήμα Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ, με συνεχείς παρεμβάσεις και με την ευθύνη που το διακρίνει, πραγματοποιεί δράσεις οι οποίες συμβάλλουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 9:30 π.μ. στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Σίδερης» του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Χειρουργικής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Ο Γ.Γ. Δασών στο Τμήμα Δασολογίας του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα