«Βιώσιμη και ποιοτική καλλιέργεια βάμβακος: η πορεία της στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω της νέας ΚΑΠ», είναι το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιήσει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος στις Φέρες Αλεξανδρούπολης (αμφιθέατρο δημοτικού καταστήματος) την Τετάρτη 16 Μαρτίου και ώρα 17:00, με τη συμμετοχή και της Γενικής Γραμματέως Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Χριστιάνας Καλογήρου.

H πόλη των Φερών είναι μία εκ των τεσσάρων πόλεων της Ελλάδος που επιλέχθηκαν για την πραγματοποίηση των φετινών ενημερωτικών ημερίδων της ΔΟΒ.

Θα αναπτυχθούν οι θεματικές ενότητες:

  • Εθνική στρατηγική για το βαμβάκι.
  • Ποιότητα προϊόντος.
  • Το πρόγραμμα που υλοποιεί η ΔΟΒ σε Ελλάδα και Ευρώπη.
  • Εφαρμογή νέας ΚΑΠ στη φυτική παραγωγή με ιδιαίτερη έμφαση στο βαμβάκι.
  • Η θέση του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά και οι προοπτικές τιμών του προϊόντος για την επόμενη καλλιεργητική χρονιά.

Το επίπεδο των ομιλητών και η γνώση τους στην αγορά και καλλιέργεια βαμβακιού συνηγορούν στη διοργάνωση μιας γόνιμης εκδήλωσης από την οποία θα βγουν περισσότερο ενημερωμένοι και ωφελημένοι οι βαμβακοπαραγωγοί.

Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες του τελευταίου τριμήνου, με επίδειξη ταυτότητας και έντυπου ή ηλεκτρονικού πιστοποιητικού, ενώ θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα μέτρα λόγω της υγειονομικής πανδημίας (αποστάσεις, χρήση μάσκας, κ.λπ.).

Στις Φέρες, ημερίδα της ΔΟΒ για τη βαμβακοκαλλιέργεια στην Ελλάδα