Ερώτηση της “Ελληνικής Λύσης” για την εξαγωγή χρυσού από τη χώρα από το 2011 και εντεύθεν

Ερώτηση της "Ελληνικής Λύσης" για την εξαγωγή χρυσού από τη χώρα από το 2011 και εντεύθεν.
marketnews_lira_xrysh

Ερώτηση για την εξαγωγή χρυσού από τη χώρα από το 2011 και εντεύθεν, κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος.

Ολόκληρη η ερώτηση:

“Κύριε Υπουργέ.

Η συνεχιζόμενη οικονομική ανέχεια ανάγκασε κατά το 2021 τους πολίτες να πουλήσουν στις νόμιμες αγορές της Τραπέζης της Ελλάδος και των νομίμων ανταλλακτηρίων 120.000 χρυσές λίρες κατά τα στοιχεία της ΤτΕ και τουλάχιστον διπλάσια ποσότητα στη “μαύρη” αγορά. Από την έναρξη των μνημονίων το 2011, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστοχώρου «ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ COM» της 28ης Ιανουαρίου 2022, έχουν ρευστοποιηθεί πάνω από 3 εκατ. χρυσές λίρες στη νόμιμη και “μαύρη” αγορά. Σημειωτέον, ότι πλέον των χρυσών λιρών, πωλούνται και χρυσαφικά. Μόνον στην ΤτΕ κατά το τελευταίο εννεάμηνο ρευστοποιήθηκαν 32.677 χρυσές λίρες και αντιστοίχως επωλήθησαν 10.000. Στον αριθμό των λιρών Αγγλίας οι οποίες πωλούνται, στην εποπτική αρχή προστίθενται και οι πωλήσεις στα νόμιμα ανταλλακτήρια και ενεχυροδανειστήρια, και κατά συνέπεια ο αριθμός διπλασιάζεται, αφορώντας μόνον τις καταγεγραμμένες πωλήσεις κατά πηγές της ΤτΕ. Αν σε αυτές προστεθούν οι πωλήσεις στη “μαύρη” αγορά, ο συνολικός αριθμός υπερβαίνει τις 350.000 χρυσές λίρες. Η συνεχιζόμενη από το 2011 ρευστοποίηση χρυσού και οικογενειακών κειμηλίων, αποδεικνύει ότι συνεχίζεται η φτωχοποίηση των Ελλήνων η οποία άρχισε από το 2011, χωρίς οικονομική ανάκαμψη στο ορατό μέλλον. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Βάσει των στοιχείων τα οποία διατηρούν επισήμως οι υπηρεσίες σας, πόσες χρυσές λίρες, ρευστοποιημένος χρυσός, και χρυσά τιμαλφή, εξήχθησαν από την Ελλάδα, από της ενάρξεως των μνημονίων το 2011 μέχρι σήμερα, και σε ποιες χώρες;”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood