Συνάντηση Χαρίτου-Αραχωβίτη με αλιείς: Ζήτημα βιοπορισμού η επίλυση των προβλημάτων

Ο βουλευτής Ροδόπης έχει ζητήσει ήδη από τον Ιανουάριο από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταβληθούν το ταχύτερο οι αποζημιώσεις λόγω πανδημίας στους δικαιούχους αλιείς, ενώ με μία σειρά παρεμβάσεων έχει ζητήσει να ανοίξει άμεσα το αλιευτικό καταφύγιο Ιμέρου που παραμένει για μήνες κλειστό λόγω προσχώσεων, για να μη χαθεί η τρέχουσα αλιευτική περίοδος.
Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου Αραχωβίτης αλιείς (1)

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε με αλιείς με αφορμή την παρουσία του πρώην υπουργού, τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σταύρου Αραχωβίτη, που περιοδεύει στην Ξάνθη.

Στη συνάντηση, που έγινε στο Πόρτο Λάγος και παραβρέθηκαν επαγγελματίες αλιείς από την Ξάνθη, το Πόρτο Λάγος, το Φανάρι Κομοτηνής, τον αλιευτικό συνεταιρισμό Βιστωνίδας, μυδοκαλλιεργητές, κ.ά., τέθηκαν όλα τα σοβαρά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η αύξηση στο κόστος καυσίμων και στον εξοπλισμό αλιείας, το πλήγμα που δέχεται η εγχώρια παραγωγή ψαριών λόγω των αθρόων εισαγωγών ψαριών χωρίς έλεγχο από γειτονικές χώρες, η καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων λόγω παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων, οι ζημιές που προκαλούνται στον αλιευτικό εξοπλισμό από κητώδη και δεν αποζημιώνονται, οι απαρχαιωμένες υποδομές στα αλιευτικά καταφύγια και η μη εκτέλεση απαραίτητων έργων στις λιμνοθάλασσες.

Ο κ. Χαρίτου άκουσε με προσοχή τους αλιείς που δήλωσαν πως λόγω της κατάστασης ορισμένα καΐκια δεν θα μπουν καθόλου στη θάλασσα αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, και αναφέρθηκε σε μία σειρά κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων με στόχο ακριβώς την επίλυση αυτών των σοβαρών προβλημάτων των αλιέων.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ροδόπης έχει ζητήσει ήδη από τον Ιανουάριο από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταβληθούν το ταχύτερο οι αποζημιώσεις λόγω πανδημίας στους δικαιούχους αλιείς, επισημαίνοντας ότι οι πληγέντες αλιείς βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Ενώ με μία σειρά παρεμβάσεων, τόσο τοπικά όσο και στη Βουλή, έχει ζητήσει να ανοίξει άμεσα το αλιευτικό καταφύγιο Ιμέρου που παραμένει για μήνες κλειστό λόγω προσχώσεων, για να μη χαθεί η τρέχουσα αλιευτική περίοδος για τους επαγγελματίες αλιείς.

Ο βουλευτής αναγνωρίζοντας ότι η αλιεία στην περιοχή αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κλάδο του πρωτογενούς τομέα και της διατροφικής αλυσίδας, θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του τόσο τοπικά όσο και στη Βουλή για να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα των αλιέων.

Συνάντηση Χαρίτου-Αραχωβίτη με αλιείς: Ζήτημα βιοπορισμού η επίλυση των προβλημάτων Συνάντηση Χαρίτου-Αραχωβίτη με αλιείς: Ζήτημα βιοπορισμού η επίλυση των προβλημάτων Συνάντηση Χαρίτου-Αραχωβίτη με αλιείς: Ζήτημα βιοπορισμού η επίλυση των προβλημάτων

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood