Τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη επισκέφθηκαν ο βουλευτής Ροδόπης και ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ και Γιώργος Μανανάς, αντίστοιχα, και ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες ανάγκες και προτεραιότητες του Δήμου με έμφαση στον αναπτυξιακό του προγραμματισμό και στα έργα στην πόλη και τους οικισμούς.
“Ήμουν πάντα αρωγός της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα συνεχίσω να συνδράμω τις προσπάθειες του Δήμου Κομοτηνής για το καλό όλων των πολιτών της περιοχής”, σημείωσε ο Ιλχάν Αχμέτ, και ευχαριστώντας τον Γ. Γκαράνη και τον πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου “Κ. Καρεθεοδωρή”, Θανάση Λάπατα, για την “εξαιρετικά εποικοδομητική και ειλικρινή συνεργασία”, επεσήμανε πως την επόμενη εβδομάδα θα λάβει κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες “για το μείζον ζήτημα της χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, που σε περίοδο οικονομικής και ενεργειακής κρίσης παρουσιάζει στασιμότητα”.
Εξάλλου, όπως πρόσθεσε ο βουλευτής, “αποφασίσαμε να συντονίσουμε τον βηματισμό μας για τον υφιστάμενο αναπτυξιακό νόμο που υποβαθμίζει τη Ροδόπη και στερεί πόρους από τον δευτερογενή τομέα παραγωγής”.
Περεταίρω, ως σημαντικός στόχος, σημειώθηκε η ενεργοποίηση των σιδηροδρομικών μεταφορών στη Θράκη και η διασύνδεση της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής με το συγκεκριμένο δίκτυο.
Οι κ.κ. Ιλχάν Αχμέτ και Γιώργος Μανανάς κατέθεσαν το προσωπικό τους ενδιαφέρον αλλά και της Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ για συνεισφορά στην ανθρωπιστική βοήθεια στον ουκρανικό λαό στο πλαίσιο και της σχετικής πρωτοβουλίας του Δήμου Κομοτηνής.