Κόμμα για τα Ζώα: “Το να τρώμε χταπόδι αποτελεί πρωτογονισμό και ασυγχώρητη βαναυσότητα”!

"Από εξελικτική άποψη είναι πολύ πιο πετυχημένο από εμάς. Εάν θεωρήσουμε πως τα χταπόδια βρίσκονται στον Πλανήτη εδώ και ένα εικοσιτετράωρο, ο Homo sapiens εμφανίστηκε μόλις πριν…από ένα λεπτό!".
κύρια-φωτογραφία-συνταγής-xtapodi-teleios-mezes
“Το χταπόδι δεν τρώγεται!”, διαμηνύει σε ανακοίνωσή του το…“Κόμμα για τα Ζώα”, εν όψει και της Σαρακοστής, υποστηρίζοντας πως το να τρώμε χταπόδι αποτελεί…«πρωτογονισμό και ασυγχώρητη βαναυσότητα»!
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Με την ευκαιρία της Σαρακοστής το Κόμμα για τα Ζώα θυμίζει μερικές θαυμαστές αλήθειες για ένα θαυμαστό συναισθανόμενο πλάσμα που δεν χωράει στο πιάτο κανενός ευαίσθητου ανθρώπου. Σύμφωνα με την παράδοση, πάνω-κάτω τις μισές ημέρες του χρόνου, οι άνθρωποι οφείλουμε να απέχουμε από το κρέας. Υπολείμματα αυτής της αποχής από την κρεατοφαγία, βρίσκουμε σήμερα σε μερικές ημέρες όπου πολλές και πολλοί συνεχίζουμε να νηστεύουμε, όπως είναι η Καθαρά Δευτέρα. Δυστυχώς όμως η παραδοσιακή νηστεία συμπεριλαμβάνει τα “θαλασσινά”. Ιδίως το χταπόδι, θεωρείται καθιερωμένος νηστίσιμος “μεζές”. Αλλά σήμερα ξέρουμε πως το χταπόδι (Octopus vulgaris) είναι ένα θαυμαστό, μοναδικό πλάσμα. Είναι τόσο έξυπνο που μπορεί να επιλύει προβλήματα και να χρησιμοποιεί εργαλεία. Διαθέτει νοημοσύνη ακόμα και στα πλοκάμια του, καθώς τα δύο τρίτα των νευρώνων του βρίσκονται εκεί, σαν ένα δεύτερο εγκέφαλο. Το χταπόδι διαθέτει τρεις καρδιές και μπλε αίμα. Το θηλυκό αφιερώνεται σε τέτοιο βαθμό στην προστασία των απογόνων του, που πεθαίνει από ασιτία και εξάντληση. Το μαλάκιο δένεται συναισθηματικά ακόμα και με τον άνθρωπο, όπως είδαμε όλες και όλοι στο ντοκιμαντέρ “ο δάσκαλός μου το χταπόδι”. Από εξελικτική άποψη είναι πολύ πιο πετυχημένο από εμάς. Εάν θεωρήσουμε πως τα χταπόδια βρίσκονται στον Πλανήτη εδώ και ένα εικοσιτετράωρο, ο Homo sapiens εμφανίστηκε μόλις πριν…από ένα λεπτό! Διαθέτει ένα μοναδικό γονιδίωμα, με 43% περισσότερα γονίδια από εμάς. Όταν “αποκρυπτογραφήθηκε” το DNA του, το 2015, άφησε άφωνους τους επιστήμονες με την “εξωγήινη” δομή του. Το να…τρώμε ένα τέτοιο πλάσμα, αποτελεί πρωτογονισμό και ασυγχώρητη βαναυσότητα. Είναι στοιχειώδες ξεμύτισμα από τη βαρβαρότητα να το βγάλουμε οριστικά από το πιάτο μας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σας ρωτήσουν εάν στη νηστεία τρώτε χταπόδι, απαντήστε, μια για πάντα: “μα το χταπόδι δεν τρώγεται!”».
Υπενθυμίζεται πως το “Κόμμα για τα Ζώα” προ ημερών πανηγύρισε και τη…διάσωση τεσσάρων προβατίνων από…τον συνωστισμό της στάνης και το σφαγείο (δείτε εδώ).
Κόμμα για τα Ζώα: "Το να τρώμε χταπόδι αποτελεί πρωτογονισμό και ασυγχώρητη βαναυσότητα"!
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood