Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της πλατείας Μαρώνειας σε «Πλατεία Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ»

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της πλατείας Μαρώνειας σε «Πλατεία Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ».
ΕΙΚΟΝΑ4

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, σε μια υψηλού συμβολισμού και περιεχομένου τελετή, πραγματοποιήθηκε σήμερα η ονοματοδοσία της πλατείας Μαρώνειας σε «Πλατεία Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ» προς τιμή και μνήμη του Μαρωνίτη Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Κυρού Μιχαήλ Κωνσταντινίδη.

Η ονοματοδοσία έλαβε χώρα μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών.

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Μιχαήλ γεννήθηκε από γονείς ευσεβείς στην ιστορική Μαρώνεια κατά το έτος 1892 και εκοιμήθη το έτος 1958 στην Αμερική όπου και ετάφη. Τον Οκτώβριο του 1920 απεστάλη από τον Πατριάρχη ως έξαρχος στην Ιερά Μητρόπολη Μαρώνειας και μετά τον θάνατο του Μητροπολίτη Μαρωνείας Μελισσηνού ανέλαβε να κατευθύνει πνευματικά ως τοποτηρητής την επαρχεία της Μαρώνειας για τρία και πλέον χρόνια. Ανταποκρίθηκε στο δύσκολο έργο που του ανατέθηκε, καθώς χρειάστηκε να διαχειριστεί με επιτυχία το μεγάλο εθνικό πρόβλημα των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής ως πρόεδρος της επιτροπής αποκαταστάσεως των προσφύγων της Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης.

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος τον χαρακτήρισε “μεγάλη προσωπικότητα ιεράρχη με πολύπλευρη και πολυσχιδή ποιμαντορική δράση και ανεκτίμητη προσφορά στον Ελληνισμό”, ενώ για την ονοματοδοσία της πλατείας, έκανε λόγο για “συγκριτικό πλεονέκτημα της ιστορικής Μαρώνειας που ενισχύει αποφασιστικά την ταυτότητά της”.

Απευθυνόμενος ο δήμαρχος στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την τελετή, τόνισε μεταξύ άλλων: “Επιθυμώ να εκφράσω τα ευγνώμονα αισθήματα και τις ευχαριστίες μας στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο, μία διακεκριμένη παγκοσμίως προσωπικότητα, που μας τιμάει σήμερα με την παρουσία του. Ένας ποιμένας που εργάζεται άοκνα για την καθιέρωση μίας ειρηνικής κοινωνίας, αίτημα και ευχή στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε. Ένας ιεράρχης που διακρίνεται οικουμενικά για την άριστη γνώση της θεολογικής παιδείας. Ενός προσώπου που υπηρετεί ενόρκως, μακροχρονίως την ενότητα μέσα από τη διαφορά, την αποδοχή του άλλου, την αρμονική συνύπαρξη, την ανοχή και την αλληλοκατανόηση, στοιχεία που χαρακτηρίζουν και την τοπικής μας κοινωνία και ενισχύουν την συνοχή και την πολιτισμική πολυμορφία της”.

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συνεχάρη τον δήμαρχο για την εμπνευσμένη πρωτοβουλία του, ευχαρίστησε και εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και συγκίνηση “για την ανάδειξη ενός μεγάλου θρησκευτικού ηγέτη από τη Μαρώνεια”, και επεσήμανε “την αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην ανάδειξη ηγετών από τον λαό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Κυρό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Μιχαήλ Κωνσταντινίδη”.

Στην ομιλία του ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, εκπροσωπώντας και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, επαίνεσε τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για την απόφαση της ονοματοδοσίας της πλατείας, μετέφερε τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη, και τόνισε τη σημασία και την προσφορά της Μαρώνειας στον Ελληνισμό, στην Ορθοδοξία και στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παρέστησαν, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, οι βουλευτές Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημήτρης Χαρίτου και Ιλχάν Αχμέτ, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, η Αντιπρύτανης του ΔΠΘ Ζωή Γαβριηλίδου, ο Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜ-Θ Πασχάλης Συριτούδης, ο Διοικητής της 2ης ΜΣΕΠ Μαρώνειας Επισμηναγός Γεώργιος Καραγιάννης, ο Διοικητής του 10ου Σταθμού Ηλεκτρονικών Εφαρμογών, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαρίνος Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θράκης Δημήτρης Λουρίκας, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γαβράνης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Ερελιάδης, ο δημοτικός σύμβουλος Μαρώνειας-Σαπών και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Τόπο μας» Ιωάννης Σταυρίδης, και ο δημοτικός σύμβουλος Μαρώνειας-Σαπών και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» Απόστολος Ιωάννου.

Μετά το πέρας της τελευτής παρατέθηκε γεύμα στη διάρκεια του οποίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή υπέγραψαν την περγαμηνή του «Κύκλου Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας», ενώ ο δήμαρχος ευχαρίστησε δημοσίως την παρουσία των συνοδών επιστημόνων και επιχειρηματιών του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, τους οποίους προσκάλεσε να επισκεφθούν ξανά στο μέλλον την περιοχή για την ανάπτυξη και υλοποίηση των ενδιαφερόντων τους.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της πλατείας Μαρώνειας σε «Πλατεία Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ» Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της πλατείας Μαρώνειας σε «Πλατεία Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ» Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της πλατείας Μαρώνειας σε «Πλατεία Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ» Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της πλατείας Μαρώνειας σε «Πλατεία Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ» Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της πλατείας Μαρώνειας σε «Πλατεία Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ» Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της πλατείας Μαρώνειας σε «Πλατεία Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ»

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood