Ερώτηση Κεφαλογιάννη στην Κομισιόν για τη μη συμμετοχή της Τουρκίας στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ερώτηση Κεφαλογιάννη στην Κομισιόν για τη μη συμμετοχή της Τουρκίας στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
275045124_493456778850289_2170899763237401664_n

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης με αφορμή τις δηλώσεις υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων ότι η Τουρκία δεν θα μετάσχει στο πλέγμα των κυρώσεων που επέβαλλε ομόφωνα η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με την ερώτησή του ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ζητά να πληροφορηθεί πώς κρίνει η Επιτροπή τη στάση της Τουρκίας, η οποία αν και συνεχίζει να είναι υπό ένταξη χώρα στην Ε.Ε., δεν μετέχει στην ομόφωνη απόφαση των κρατών-μελών για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ερώτηση Κεφαλογιάννη στην Κομισιόν για τη μη συμμετοχή της Τουρκίας στις κυρώσεις κατά της ΡωσίαςΑναλυτικά η ερώτηση:

“Η απρόκλητη και συνεχιζόμενη επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας, ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, καταδικάστηκε με τον πιο έντονο τρόπο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κράτη-μέλη της. Με τις παράνομες στρατιωτικές της ενέργειες η Ρωσία παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και τις Αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αν και αποτελεί μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ενώ υπονομεύει την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα. Οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. απαίτησαν από τη Ρωσία τον άμεσο τερματισμό των στρατιωτικών της ενεργειών και την απόσυρση όλων των στρατευμάτων της από ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας, και τον πλήρη σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενωμένη όσο ποτέ, δηλώνοντας την απεριόριστη αλληλεγγύη της στην Ουκρανία, συνεχίζει να υποστηρίζει την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό. Στο πλαίσιο αυτό, με ομόφωνη απόφαση των αρχηγών κρατών, επέβαλλε αυστηρότατες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Υιοθέτησε περιοριστικά μέτρα ως απάντηση στη ρωσική εισβολή που θα επιβάλλουν τεράστιες και σοβαρές συνέπειες στη Ρωσία για την επιθετική της δράση. Ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά τη συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, με ψήφισμα που υιοθέτησε ζητά να δοθεί στην Ουκρανία το καθεστώς της υπό ένταξη χώρας. Παρ’ όλο που θα θεωρείτο αυτονόητο τα υπό ένταξη κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μετέχουν πλήρως στο πλέγμα των κυρώσεων που αποφάσισε η Ένωση κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, αν και η Τουρκία παραμένει υπό ένταξη χώρα, διεμήνυσε ότι η Τουρκία δεν θα μετέχει στο πλέγμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Πως κρίνει τη συμπεριφορά της Τουρκίας, μίας υπό ένταξη χώρας, που αρνείται να συμμετέχει στις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλλε ομόφωνα η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας που εισέβαλλε απρόκλητα στην Ουκρανία, ένα ανεξάρτητο κράτος, παραβιάζοντας κατάφορα κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου;”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood