Το ΥΠΑΑΤ ενέκρινε την τοποθέτηση φωτιστικών LED στα λιμάνια Φαναρίου και Ιμέρου

Το ΥΠΑΑΤ ενέκρινε την τοποθέτηση φωτιστικών LED στα λιμάνια Φαναρίου και Ιμέρου.
f688d385-screenshot-630

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, ενέταξε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ το έργο «Βελτίωση και εκσυγχρονισμός των υποδομών λιμένων και αλιευτικών καταφυγίων του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων”, προϋπολογισμού 958.562,53€ το οποίο αφορά την προμήθεια εξοπλισμού αντιρρύπανσης και απαραίτητων αποθηκευτικών χώρων, καθώς και προμήθεια και τοποθέτηση 96 ιστών φωτισμού και 284 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED, στη χερσαία ζώνη του λιμένα Πόρτο Λάγους και στα αλιευτικά καταφύγια Αβδήρων, Φαναρίου και Ιμέρου.

Σύμφωνα με την απόφαση:

  • “Στο Πόρτο Λάγος θα τοποθετηθούν 84 φωτιστικά σώματα στο μέτωπο του λιμανιού στο οποίο ελλιμενίζονται σκάφη παράκτιας αλιείας και μηχανότρατες.
  • Στο αλιευτικό καταφύγιο Αβδήρων θα τοποθετηθούν 62 φωτιστικά σώματα στο μέτωπο του λιμανιού στο οποίο ελλιμενίζονται παράκτια επαγγελματικά σκάφη της περιοχής και πολλά διερχόμενα.
  • Στο αλιευτικό καταφύγιο του Φαναρίου στο οποίο ελλιμενίζονται σκάφη παράκτιας αλιείας και μηχανότρατες θα τοποθετηθούν 104 φωτιστικά σώματα. 
  • Στο αλιευτικό καταφύγιο Ιμέρου στο οποίο ελλιμενίζονται επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη θα τοποθετηθούν 34 φωτιστικά σώματα”.

“Με το σύνολο των παραπάνω δράσεων επιτυγχάνεται η διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών στις περιοχές παρέμβασης, ο τοπικός πληθυσμός διατηρείται και μπορεί να αυξηθεί, τη στιγμή που η ασφάλεια και οι συνθήκες εργασίας των αλιέων βελτιώνονται, και το ευρύτερο περιβάλλον προστατεύεται και αναδεικνύεται. Η Ελλάδα αλλάζει, ανασυγκροτούμε την ύπαιθρο με όραμα και σχέδιο”, αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ, καθώς και οτι: “Η αναβάθμιση του δικτύου φωτισμού με νέας τεχνολογίας φωτιστικά και λαμπτήρες θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και λειτουργικού κόστους για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων. Η προμήθεια του αντιρρυπαντικού εξοπλισμού θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος”.

Όλες οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023.

Πάντως, προκαλεί θυμηδία το γεγονός, οτι ενώ το αλιευτικό καταφύγιο του Ιμέρου πνέει τα λοίσθια, καθώς το πρόβλημα με την έμφραξή του εξ αιτίας των επιχωματώσεων παραμένει, με αποτέλεσμα εδώ και τρεις μήνες οι ψαράδες να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, το ΥΠΑΑΤ αναβαθμίζει τον φωτισμό του με γνώμονα τη “διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών”, τη “βελτίωση της ασφάλειας και των συνθηκών εργασίας των αλιέων”, και την “προστασία και ανάδειξη του ευρύτερου περιβάλλοντος”… 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood