Σε υψηλό 8ετίας οι τιμές του πετρελαίου – Στα 107 δολάρια/βαρέλι το Brent

Σε υψηλό 8ετίας οι τιμές του πετρελαίου - Στα 107 δολάρια/βαρέλι το Brent.
petrelaio11111

Καθώς η Ρωσία πολιορκεί την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, και υπό την απειλή επιβολής νέας δέσμης κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα Τρίτη 1/3/2022.

Οι τιμές ξεπέρασαν τα 100 δολάρια από την περασμένη Πέμπτη, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, προκαλώντας φόβο για διακοπές του εφοδιασμού από τον βασικό εξαγωγέα, τη Ρωσία.

Καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα, το συμβόλαιο του αργού WTI αυξήθηκε έως και 11,3% ξεπερνώντας τα 106 δολάρια το βαρέλι.

H τιμή του Brent ενισχύθηκε περισσότερο από 9,5 δολάρια, στα 107 δολάρια, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2014.

Σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί το ράλι στις τιμές του πετρελαίου, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας συμφώνησε σήμερα να απελευθερώσει 60 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα παγκόσμια αποθέματα με σκοπό να μειωθούν ορισμένοι από τους τρέχοντες περιορισμούς εφοδιασμού. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας τα 60 εκατομμύρια βαρέλια αντιπροσωπεύουν το 4% των αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης των μελών από τα 1,5 δισεκατομμύρια βαρέλια, αποτελώντας μόλις την τέταρτη τέτοια προσπάθεια στην ιστορία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας. Οι 31 χώρες-μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, συμφώνησαν να απελευθερώσουν τα 60 εκατομμύρια βαρέλια, καθώς στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας τους είναι «να στείλουν ένα ενιαίο και ισχυρό μήνυμα στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου ότι δεν θα υπάρξει έλλειμμα στον εφοδιασμό ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας της Ουκρανίας». Στο ίδιο πλαίσιο εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Ουκρανίας και “στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή του εν όψει της φρικτής και απρόκλητης παραβίασης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία”, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Τράπεζες, δε, όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley και η JPMorgan, αναθεώρησαν τις προβλέψεις τους για τις τιμές του πετρελαίου, προβλέποντας πιθανές διακοπές του εφοδιασμού. Η Morgan Stanley βλέπει τώρα το Brent κατά μέσο όρο στα 110 δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αναθεωρώντας την προηγούμενη πρόβλεψή της για 100 δολάρια, ενώ οι τιμές θα εκτιναχθούν στα 125 δολάρια το βαρέλι.

πηγή: newmoney.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood