Τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θράκη.

Έγινε γόνιμος διάλογος για μια σειρά θεμάτων που άπτονται των πολιτιστικών δομών και των εν δυνάμει δράσεων, και ο Δήμαρχος συνόδευσε τον Υφυπουργό στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής όπου έγινε ουσιαστική και διεξοδική συζήτηση με τον Πρόεδρο Νότη Χαραλαμπίδη για τις δράσεις και τα σχέδια του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής δήλωσε: «Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά τον Υφυπουργό Πολιτισμού που έρχεται να συζητήσουμε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στον πολιτισμό της περιοχής. Θα αναζητήσουμε κοινούς τόπους και ενδεχομένως προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν ώστε να αναπτύξουμε και να προβάλουμε το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής μας, ειδικά το σύγχρονο».    

Ο Υφυπουργός δήλωσε: «Ο πολιτισμός αποτελεί δημόσιο αγαθό, επομένως είναι σημαντικό να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες όσο μακριά κι αν βρίσκονται από το κέντρο. Το ζήτημα είναι πώς μπορεί ο πολιτισμός να δώσει στη Θράκη προστιθέμενη αξία, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να φέρει ανάπτυξη με τρόπο ήπιο και βιώσιμο. Προσβλέπουμε σε μια συνεργασία σε βάθος χρόνου που θα φέρει θετικά αποτελέσματα στην περιοχή σε επίπεδο ανύψωσης του ποιοτικού επιπέδου, της τοπικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής». 

Ο κ. Γιατρομανωλάκης σημείωσε επίσης πως στις προθέσεις του είναι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που συναντά ένα δημοτικό περιφερειακό θέατρο με σκοπό να εκπληρώνει τον  καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό του ρόλο. «Τα ΔΗΠΕΘΕ  διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή των πόλεων όπου βρίσκονται και των ευρύτερων περιοχών, και γι’ αυτό το υπουργείο στηρίζει τη λειτουργία τους» σχολίασε.

Ο Δήμαρχος δώρισε στον Υφυπουργό τον τόμο «Διαβάζοντας την πόλη. Κουμουτζηνά – Γκιουμουλτζίνα – Κομοτηνή. Πρόσωπα και Κείμενα» που εκδόθηκε για τα 100 χρόνια της ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό, και ένα αναμνηστικό του Δήμου Κομοτηνής. Ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ του δώρισε μια αναμνηστική κασετίνα με χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Συνάντηση Γιατρομανωλάκη-Γκαράνη: "Το ζήτημα είναι πώς μπορεί ο πολιτισμός να δώσει στη Θράκη προστιθέμενη αξία" Συνάντηση Γιατρομανωλάκη-Γκαράνη: "Το ζήτημα είναι πώς μπορεί ο πολιτισμός να δώσει στη Θράκη προστιθέμενη αξία"