Εν αρχή, ο επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών” του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών, Απόστολος Ιωάννου, ζήτησε αναλυτική ενημέρωση από τη διοίκηση του Δήμου για το πώς έχουν αξιοποιηθεί ή για το πώς πρόκειται να αξιοποιηθούν πόροι ύψους 1.265.000 ευρώ που έχουν εισρεύσει στα ταμεία του Δήμου από το 2019. Στο δελτίο Τύπου του, αναφέρθηκε και στον επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα-Ελπίδα-Αλλαγή”, Μιχάλη Βασιλειάδη. Ο τελευταίος σήκωσε το γάντι και απάντησε. Εν συνεχεία ο κ. Ιωάννου επανήλθε, και προ ολίγου ο κ. Βασιλειάδης εξέδωσε νέα ανταπάντηση η οποία έχει ως εξής:
“Μια οφειλόμενη απάντηση στον κύριο Ιωάννου.
Διαβάσαμε την απάντηση του κυρίου Ιωάννου σχετικά με την προηγούμενη απάντηση μας σε αυτά που αρχικά είχε τοποθετηθεί σε σχέση με την στάση μας. Ο κύριος Ιωάννου δυστυχώς (και εδώ επιβεβαιωνόμαστε) με τακτικισμούς συνεχίζει να μας κατηγορεί ότι δεν ψηφίσαμε την πρότασή του και μάλιστα προτείναμε ή θα προτείνουμε σε άλλο ΔΣ μεγαλύτερη σε ποσό πρόταση. Επειδή ο κύριος Ιωάννου λέει την μισή αλήθεια να του πω προσωπικά ότι την τελευταία στιγμή ή λεπτό πριν την διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) δεν συνομιλείς με τον «άλλο» αρχηγό(και να τον φέρεις προ εκπλήξεως και τετελεσμένο) για να καταθέσεις πρόταση την οποία την καταθέτεις μόνο εσύ(έστω και σε συνεννόηση με την άλλη παράταξη Σταυρίδη) χωρίς τον διάλογο ή την άλλη άποψη για την πρότασή σου. Αυτό αν δεν είναι τακτικισμός τι άλλο θα μπορούσε να είναι? Η αλήθεια είναι η εξής: Ότι ο κύριος Ιωάννου είχε ήδη την πρόταση των 6000 χωρίς καν να το γνωρίζουμε και με τηλεφωνική επικοινωνία την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή πριν την έναρξη του ΔΣ, μεταξύ μας, του αντιπρότεινα ένα άλλο μεγαλύτερο ποσό. Ως εκ τούτου αφού δεν συμφώνησε στην άμεση αλλαγή λόγω του προβλήματος ότι δεν προλαβαίναμε να αλλάξουμε την πρόταση (αφού ο κύριος Ιωάννου είχε προαποφασίσει ήδη την συγκεκριμένη πρόταση) όπως ορίζει η νομοθεσία για να το γνωρίζει και η οικονομική υπηρεσία του Δήμου και να συμφωνήσει, σαφώς και δεν μπορούσαμε να ψηφίσουμε την εν λόγω πρόταση και να εμείνουμε στην προηγούμενη πρότασή μας.
Χαιρόμαστε λοιπόν που ο κύριος Ιωάννου παραδέχτηκε ότι αντιπροτείναμε μεγαλύτερο ποσό από την πρότασή του και πράγματι υπερψήφισε (η παράταξή του) την πρόταση-ψήφισμα που καταθέσαμε. Όμως από ότι φαίνεται ο κύριος Ιωάννου είτε δεν θέλει είτε δεν γνωρίζει ότι για να συνθέσεις και να καταθέσεις αντιπρόταση στο ΔΣ, για να έχεις την μεγαλύτερη συναίνεση θα πρέπει να μπεις σε μια διαδικασία διαλόγου αμοιβαίου αλληλοσεβασμού και εμπιστοσύνης με τον συνομιλητή σου. Δυστυχώς ο κύριος Ιωάννου δεν έχει αυτή την νοοτροπία γιαυτό το λόγο θεωρούμε ότι όλα αυτά αποτελούν «ελιγμούς» του κυρίου Ιωάννου ώστε είτε να φανεί ο ίδιος ή να καλύψει το τεράστιο πολιτικό κενό που τον διακατέχει και την αδυναμία του να είναι αποτελεσματικός για το καλό των πολιτών μας.
Οι λέξεις σύνθεση, ενεργητική ακρόαση, επιχειρήματα, δημόσιος διάλογος είναι άγνωστες για τον κύριο Ιωάννου. Με την εμπειρία των 30 ετών στην τοπική αυτοδιοίκηση που έχει ο κύριος Ιωάννου θα περιμέναμε να έχει άλλη στάση. Με τις πομφόλυγες και την διαφήμιση των έργων του την περίοδο 2010-2014 που συνέχεια αναφέρει δεν μπορεί παρά να είναι σε αδιέξοδο. Να του θυμίσουμε εμείς(είναι η αλήθεια που αποκρύπτει ο κύριος Ιωάννου) πως στο τέλος ο κυρίαρχος λαός οι συμπολίτες μας δηλαδή οι οποίοι/ες τον αξιολόγησαν δεν τον εξέλεξαν καν ως δημοτικό σύμβουλο όντας και αντιδήμαρχος στις εκλογές του 2014.
Επειδή καταλαβαίνουμε την τεράστια σύγχυση του κυρίου Ιωάννου που αντί να κριτικάρει την σημερινή Δημοτική Αρχή και μόνο μπαίνει στην διαδικασία να κατηγορεί την παράταξή μας και είμαστε σίγουροι γιατί φοβάται τις θέσεις μας τις προτάσεις μας εντός του ΔΣ που καταθέτουμε για το καλό όλων των πολιτών μας και μόνο. Άραγε ο ίδιος είναι άμοιρος ευθυνών όταν έχει βρεθεί σε θέσεις διοίκησης του Δήμου αλλά και αντιπολιτευτικές? Γιατί ο Δήμος μας είναι από τους φτωχότερους στην περιφέρειά μας και την ΕΕ? Τι έκανε και αν κατάθεσε προτάσεις στην διακομματική επιτροπή της Θράκης για το Δήμο μας πράγμα που πραγματοποιήσαμε εμείς ως παράταξη? Ποιες είναι οι θέσεις του για την διαχείριση των υδάτων (υπόγειων-επιφανειακών) πράγμα που καταθέσαμε στο ΔΣ? Ποια η θέση του για τις Γενικές Συνελεύσεις της γειτονιάς, του χωριού, της κοινότητας, Δημοτικής Κοινότητας ώστε να ακούσουμε τους πολίτες να τοποθετηθούν και τι έκανε ο ίδιος ως αντιδήμαρχος? Γιατί δεν κατάθεσε προτάσεις για να καταστεί ο Δήμος ενεργειακά αυτόνομος(ακόμη και την περίοδο της αντιδημαρχίας του) πράγμα που καταθέσαμε και στον δημόσιο διάλογο προεκλογικά αλλά και στο ΔΣ? Τι προτάσεις κατέθεσε για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης διότι θα χτυπήσει τον πρωτογενή τομέα (Γεωργία-Κτηνοτροφία) και τα φτωχά λαϊκά στρώματα? Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά αλλά μένω εδώ.
Κλείνοντας θα ήθελα να θυμίσω στον κύριο Ιωάννου απαντώντας στα δικά του τα εξής:
- Άραγε πως ξέχασε ότι ο ίδιος ήταν υποψήφιος με τον Ντίνο Χαριτόπουλο όλες τις εκλογικές διαδικασίες μέχρι το 2006, αν και γνώριζε τα τεράστια χρέη και δάνεια του Δήμου όπως ο ίδιος αναφέρει?
- Του συνιστώ ψυχραιμία και μπαίνω στην θέση του(αυτό λέγεται ενσυναίσθηση) διότι έχει να λύσει πολλά προβλήματα εντός της παράταξής του.
Οι δημότες και συνδημότισσές μας ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα!!!”.