Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία, και με απόφασή του η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και τους εταίρους της στην Ε.Ε., “δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό”, αποστέλλει αμυντικό υλικό με δύο αεροσκάφη C-130 της πολεμικής αεροπορίας με πτήσεις προς την Πολωνία στα σύνορα με την Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα στέλνει πυρομαχικά, τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ και αντιαρματικά όπλα.

Επίσης αποστέλλει δύο αεροπλάνα Cargo και ανθρωπιστική βοήθεια (ιατροφαρμακευτικό  υλικό, κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης) την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η εντολή για την προετοιμασία της αμυντικής και της ανθρωπιστικής βοήθειας είχε δοθεί από Μαξίμου εδώ και δύο μέρες.
Στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και η Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα.
Το πρώτο C-130 απογειώθηκε στις 12:40 από την Ελευσίνα.
Η Ελλάδα στέλνει στην Ουκρανία πυρομαχικά, καλάσνικοφ, αντιαρματικά, φάρμακα, τρόφιμα