Χιονονιφάδες ακόμη και μέσα στην πόλη της Κομοτηνής, αλλά κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Ροδόπης, πιθανόν να φέρει η κακοκαιρία “Μπιάνκα” που τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη χώρα μας.

Αναλυτικότερα, τα Καιρικά Νέα Θράκης εκτιμούν για τα επόμενα 24ωρα:
Η κακοκαιρία με το όνομα “Μπιάνκα” άρχισε να οργανώνεται στην περιοχή της νότιας Αδριατικής και σιγά σιγά θα αρχίσει να επηρεάζει την δυτική Ελλάδα ενώ μέσα στη νύχτα θα αρχίσει να κινείται ακόμα ανατολικότερα.
Το πρωινό της Κυριακής θα μας βρει με πυκνή συννεφιά στα περισσότερα τμήματα της Θράκης, ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες περιμένουμε τα πρώτα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά τμήματα με γρήγορη ανατολική επέκταση.
Οι βροχές από νωρίς το μεσημέρι θα ενταθούν σε ολόκληρη την Θράκη, ηπειρωτική και θαλάσσια, κατά τόπους τα φαινόμενα ίσως έχουν έντονο χαρακτήρα.
Χιονοπτώσεις στα ημιορεινά-ορεινά τμήματα αρχικά πάνω από τα 400-500 μέτρα κατά μέσο όρο.
Πιθανόν οι χιονοπτώσεις να έχουν έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους στην ορεινή ζώνη.
Από νωρίς το απόγευμα περιμένουμε μια σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τα υψόμετρα χιονόπτωσης να πέφτουν σταδιακά σε ολόκληρη την Θράκη.
Αργά το απόγευμα και προς τις πρώτες βραδινές ώρες στον βόρειο Έβρο οι βροχές θα μετατραπούν σταδιακά σε χιονοπτώσεις, περιοχές κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα πιθανόν να έχουν και χιονοστρώσεις. Στο νότιο Έβρο περιοχή γύρω από την Αλεξανδρούπολη αλλά και στην πόλη οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι τα ξημερώματα.
Στην Ροδόπη αργά τη νύχτα και προς τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν αποκλείεται να δούμε νιφάδες και μέσα στην πόλη της Κομοτηνής, αλλά κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού.
Στο νομό Ξάνθης περιμένουμε ανάλογες συνθήκες με κάποιες νιφάδες να πέφτουν μέσα στην πόλη μετά τα μεσάνυχτα.
Στην Σαμοθράκη ισχυρές βροχές με τα χιόνια μέχρι το βράδυ να κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά πιθανόν και κάτω από τα 500 μέτρα”.