[VID & PICS] Ταρακούνησαν το Σύνταγμα (ξανά) οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ και των Πετρελαίων Καβάλας

Με νταούλια, πυρσούς, και τις γροθιές υψωμένες, διεμήνυσαν προς πάσα κατεύθυνση οτι δεν υποκύπτουν-δεν υποχωρούν!
274673344_368189658640287_2017637597288250253_n - Αντιγραφή

Μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χθες στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, από εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συλλόγους εργαζομένων στον κλάδο της βιομηχανίας.

Δυναμικό παρών έδωσαν για μια ακόμη φορά, όπως και τον περασμένο Ιούνιο (θυμηθείτε εδώ και εδώ), εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας και από τα Πετρέλαια Καβάλας, ενάντια στις απολύσεις.

Με νταούλια, πυρσούς, και τις γροθιές υψωμένες, διεμήνυσαν προς πάσα κατεύθυνση οτι δεν υποκύπτουν-δεν υποχωρούν!

Εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν στη Βουλή με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα, με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, και με τους Τομεάρχες Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων του ΚΙΝΑΛ, Κώστα Σκανδαλίδη και Γιώργο Μουλκιώτη οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στον δίκαιο αγώνα τους και τάχθηκαν κατά της εργολαβοποίησης και των ομαδικών απολύσεων, ενώ δεσμεύτηκαν για παρεμβάσεις και ενέργειες στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.
“Τους ενημερώσαμε για τις ομαδικές μας απολύσεις, για τις αντεργατικές πρακτικές του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αλλά και συνολικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της βιομηχανίας”, τόνισαν οι εργαζόμενοι.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες από την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ), από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ), από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), από την Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) και από το Σωματείο του Εργοστασίου Λάρυμνας (ΛΑΡΚΟ).

  • Στη ΒΦΛ επιχειρούνται οι πρώτες ομαδικές απολύσεις που ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη και της κυβέρνησης θέλει να επιβάλει ως τετελεσμένο γεγονός.
“Είμαστε εδώ για να αποκαλύψουμε το σχέδιο της κυβέρνησης η οποία έχει μετατραπεί σε ανδρείκελο επιχειρηματικών συμφερόντων, μια κυβέρνηση η οποία έχει μένος κατά των εργαζομένων, μία κυβέρνηση η οποία έχει ταχθεί υπέρ της ελίτ και κατά όλων εμάς των εργατών” τόνισαν οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ, και πρόσθεσαν: “Σήμερα η παρουσία όλων σας δίνει ένα μήνυμα: ότι όλοι μαζί θα παλέψουμε να ανατραπεί αυτή η πολιτική! Είμαστε εδώ για να υψώσουμε τη φωνή μας και να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι πρακτικές του εμείς δεν ανεχόμαστε! Είμαστε εδώ για να απαιτήσουμε από όλο το πολιτικό σύστημα να πάρει ξεκάθαρη θέση, με ποιους επιτέλους συντάσσεται. Το σωματείο μας θα ταχθεί υπέρ κάθε εργαζομένου που διεκδικεί το δίκαιό του, κατά της εργολαβοποίησης και της φτώχειας που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν,  τόσο στα Πετρέλαια Καβάλας, στη ΛΑΡΚΟ όσο και στην COSCO. Συμπάσχουμε και θα δώσουμε αγώνα κοινό. Τα αιτήματα είναι κοινά και απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χατζηδάκης απεργάζονται!”.

  • 6 χρόνια αγώνας ενάντια στην αδικία
Ακόμη, συμπλήρωσαν:
Έξι χρόνια δίνουμε έναν τεράστιο αγώνα με μοναδικό μας όπλο την αλήθεια και την αξιοπρέπειά μας, ενάντια στις καταχρηστικές πρακτικές του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ενάντια στην αδικία, ενάντια στην εργολαβοποίηση.
Έξι χρόνια πέρασαν από τότε που δεχτήκαμε τις πρώτες πιέσεις και απειλές από άγνωστους σε εμάς, γνωστούς όμως στους ανθρώπους της νύχτας, “υπεύθυνους εργατικού δυναμικού”, ώστε να υπογράψουμε τις απολύσεις μας.
Έξι χρόνια αγωνιζόμαστε γιατί αρνηθήκαμε να σκύψουμε το κεφάλι και να απεμπολήσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Έξι χρόνια απειλές, ψευδομηνύσεις, ψυχολογική πίεση, ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Και ξανά απολύσεις, ξανά αγώνας, και ξανά θα δικαιωθούμε! Με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ αρνούμαστε να σκύψουμε το κεφάλι και να δεχτούμε το μέλλον που άλλοι θέλουν να μας επιβάλλουν προς όφελος μόνο του ιδιωτικού συμφέροντος. Γιατί είναι ΑΝΗΘΙΚΟ κάποιοι να αδιαφορούν για τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ χιλιάδων εργαζομένων“.
[VID & PICS] Ταρακούνησαν το Σύνταγμα (ξανά) οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ και των Πετρελαίων Καβάλας [VID & PICS] Ταρακούνησαν το Σύνταγμα (ξανά) οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ και των Πετρελαίων Καβάλας [VID & PICS] Ταρακούνησαν το Σύνταγμα (ξανά) οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ και των Πετρελαίων Καβάλας [VID & PICS] Ταρακούνησαν το Σύνταγμα (ξανά) οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ και των Πετρελαίων Καβάλας [VID & PICS] Ταρακούνησαν το Σύνταγμα (ξανά) οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ και των Πετρελαίων Καβάλας [VID & PICS] Ταρακούνησαν το Σύνταγμα (ξανά) οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ και των Πετρελαίων Καβάλας [VID & PICS] Ταρακούνησαν το Σύνταγμα (ξανά) οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ και των Πετρελαίων Καβάλας [VID & PICS] Ταρακούνησαν το Σύνταγμα (ξανά) οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ και των Πετρελαίων Καβάλας [VID & PICS] Ταρακούνησαν το Σύνταγμα (ξανά) οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ και των Πετρελαίων Καβάλας

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood