Κάτσης: “Επικοινωνιακή φούσκα το “ψηφιακό θαύμα” Πιερρακάκη”

"Το αποκαλύπτουν οι βουλευτές της ΝΔ!".
katsis

“Κόλαφος, για το δήθεν «ψηφιακό θαύμα» που διαφημίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποτέλεσαν οι τοποθετήσεις των ίδιων των βουλευτών της ΝΔ κατά τη συνεδρίαση της 23ης Φεβρουαρίου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την Έκθεση Πεπραγμένων 2020 της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)”.

Αυτό τονίζει ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, και εξηγεί:Τόσο από τοποθετήσεις βουλευτών, όσο και από απαντήσεις που έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ βάσει της έκθεσης πεπραγμένων για το 2020, επιβεβαιώνεται η κριτική που έχουμε ασκήσει όλο το διάστημα της επικοινωνιακής φούσκας περί «ψηφιακού κράτους», δηλαδή ότι η κυβέρνηση έκανε ελάχιστα για την ανάπτυξη κομβικών στοιχείων για την επίτευξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας”.

Ο κ. Κάτσης, υπογραμμίζει οτι “οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας μετέφεραν την κατάσταση που επικρατεί στην πραγματικότητα και την καθημερινότητα των πολιτών, όπου:

  • Το υψηλό κόστος και οι χαμηλές ταχύτητες του internet που μας καθιστούν ουραγούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελούν βασικό παράγοντα αποκλεισμού τμήματος της κοινωνίας από την πρόσβαση σε μια υπηρεσία που έχει πλέον διεισδύσει σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Την ίδια στιγμή η άδεια κοινής χρήσης εξοπλισμού από παρόχους τηλεφωνίας που δόθηκε εντός του 2020, εγείρει ερωτηματικά για τον υγιή ανταγωνισμό και τη συγκράτηση των τιμών.

  • Οι απομακρυσμένες περιοχές έχουν ακόμα και σήμερα από καθόλου έως χαμηλής ποιότητας πρόσβαση στο internet, ενώ όταν υπάρχουν βλάβες ακόμα και στη σταθερή τηλεφωνία, περνούν μέρες μέχρι να επιδιορθωθούν.

  • Η χώρα μας είναι ουραγός στην ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών υπερυψηλών ταχυτήτων, παράγοντας καθοριστικός για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών επικοινωνιών και την ανθεκτικότητα των δικτύων νέας γενιάς, καθώς το 5G δεν αρκεί από μόνο του.

  • Δεν είναι αυτονόητο ότι όλοι οι πολίτες και τα νοικοκυριά έχουν τη δυνατότητα να κατέχουν εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λπ., όπως αποκαλύφθηκε την περίοδο της τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.

  • Δεν έχει γίνει τίποτα για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού, που εξελίσσεται σε μια από τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας”.

Επιπλέον ο κ. Κάτσης αναφέρει:

“Η πραγματικότητα αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στις απαντήσεις του Προέδρου της ανεξάρτητης αρχής, από τις οποίες προκύπτει το συμπέρασμα ότι η παραπάνω εικόνα σε μεγάλο βαθμό θα είχε βελτιωθεί αν η ΝΔ δεν καθυστερούσε 2,5 χρόνια να ολοκληρώσει το έργο «Ultrafast Broadband» που βρήκε συμβασιοποιημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έργο ΣΔΙΤ 870 εκατ. ευρώ το οποίο σχεδιάστηκε με στόχο να δημιουργήσει υποδομές internet υπερυψηλών ταχυτήτων που θα καλύψουν συνολικά τη χώρα, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία.

Πέραν αυτού, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ουσιαστικά και γενναία βήματα στο θέμα της απόκτησης εξοπλισμού από το σύνολο των πολιτών, ενώ σχεδιάζει να δώσει πακτωλό χρημάτων από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς αντίκρισμα για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού, αντί να αξιοποιηθούν από οργανωμένα δημόσια προγράμματα που θα παρέχουν πραγματικά ψηφιακές δεξιότητες όπως έκανε η Πορτογαλία”.

Ακόμη, ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει όσον αφορά τα ΕΛΤΑ:

“Η κατάσταση που μετέφεραν οι βουλευτές της ΝΔ από το μέτωπο των ΕΛΤΑ, ιδιαίτερα στην επαρχία, επιβεβαιώνει επίσης την κριτική μας στους χειρισμούς της κυβέρνησης και στον κλάδο των ταχυμεταφορών. Μεταφέρθηκε η πραγματική εικόνα της διάλυσης των ΕΛΤΑ, του κλεισίματος καταστημάτων και έλλειψης υπαλλήλων, των μεγάλων καθυστερήσεων παράδοσης αλληλογραφίας, δεμάτων, συντάξεων και λογαριασμών ρεύματος και τηλεφώνου, που πολλές φορές φτάνουν στους πολίτες αφότου έχουν λήξει. Ξεχνούν, όμως, ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της στοχευμένης πολιτικής της παράταξής τους, που δεν είναι άλλη από την απαξίωση του δημόσιου οργανισμού προκειμένου να τον οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση. Μάταια απευθύνθηκαν στον Πρόεδρο της ΕΕΤΤ για όλα αυτά, καθώς τον Δεκέμβριο του 2020 ψήφισαν όλοι μαζί την τροπολογία του κ. Πιερρακάκη, με την οποία τα ΕΛΤΑ και τα ΕΛΤΑ Courier συρρικνώνονται και αποδιαρθρώνονται με πρόσχημα την οικονομική εξυγίανση, την ώρα που από την πίσω πόρτα σκορπούν εκατομμύρια ευρώ των ΕΛΤΑ σε απευθείας αναθέσεις, προσλήψεις υψηλόμισθων μετακλητών και αυξήσεις των μισθών της Διοίκησης“.

Καταλήγοντας ο κ. Κάτσης τονίζει:

“Η πραγματικότητα που αποτυπώνουν τόσο η έκθεση πεπραγμένων της ΕΕΤΤ, οι δείκτες DESI 2021 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και οι βουλευτές της ΝΔ στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, σμπαραλιάζουν το δήθεν «ψηφιακό θαύμα Πιερρακάκη». Μένει να το αντιληφθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου που ακόμα πιστεύει πως «η Ελλάδα ηγείται στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση»”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood