Με 860+400 εκ. € η κυβέρνηση στηρίζει την πρωτογενή παραγωγή

Τρίωρη σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ.
Συνάντηση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΛΟΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τρεις ώρες διήρκησε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, των Υπουργών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, με εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου της Πανελλαδικής των Αγροτών.

Με 860+400 εκ. € η κυβέρνηση στηρίζει την πρωτογενή παραγωγήΜετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε:

«Ο πρωτογενής τομέας της χώρας, οι αγρότες μας, βιώνουν ιδιαίτερα την εξωγενή ενεργειακή κρίση αυτή τη χρονική περίοδο.

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, η Κυβέρνηση αποδεδειγμένα συμπαραστάθηκε με μια σειρά στοχευμένων μέτρων. Σήμερα συνεχίζουμε με ευαισθησία να στεκόμαστε αρωγοί, ανακοινώνοντας μια νέα σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που απαντούν στις επείγουσες ανάγκες. Στηρίζουμε έμπρακτα με ένα συνολικό ποσό παρεμβάσεων της πολιτείας, ύψους 860 εκατ. ευρώ, το οποίο αθροίζεται στα 400 εκατ. για αποζημιώσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης.

Με 860+400 εκ. € η κυβέρνηση στηρίζει την πρωτογενή παραγωγήΠάντοτε με σεβασμό στο δημοσιονομικό πλαίσιο και τις δυνατότητες εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αφουγκραζόμαστε, μετράμε, στηρίζουμε, σεβόμαστε τον αγώνα, συνεργαζόμαστε, προωθούμε λύσεις, παρεμβαίνουμε θεσμικά, δρούμε γρήγορα. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση συνολικά θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό του Έλληνα αγρότη. Όπως κάναμε στην πανδημία, όπως κάναμε στις φυσικές καταστροφές, όπως κάνουμε τώρα. Σε κάθε μορφής πρωτογενούς παραγωγή, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όσο απαιτηθεί».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, και οι Γενικοί Γραμματείς του ΥπΑΑΤ, Χριστιάνα Καλογήρου και Κώστας Μπαγινέτας.

Με 860+400 εκ. € η κυβέρνηση στηρίζει την πρωτογενή παραγωγή Με 860+400 εκ. € η κυβέρνηση στηρίζει την πρωτογενή παραγωγή

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood