Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, απαντώντας στο δημόσιο ερώτημα του Αντώνη Γραβάνη “Γιατί αδιαφορεί ο Δήμαρχος στην είσπραξη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από εταιρείες-παρόχους ενέργειας;”, τονίζει:

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Παράταξη «Σύμπραξη Προοπτικής», τίθενται καταγγελτικά ερωτήματα στη Δημοτική Αρχή σχετικά με την είσπραξη τελών από τους ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Μόνο, που, πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. Γραβάνη, ότι το θέμα αυτό έχει ήδη τεθεί με τη μορφή επερωτήσεων από δύο άλλες δημοτικές παρατάξεις κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Συγκεκριμένα, στις 18-2-2022 τέθηκε από την παράταξη «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή», και στις 21-2-2022 από την παράταξη «Σπάρτακος». Τρίτος, λοιπόν, και καταϊδρωμένος, ο κ. Γραβάνης, θέτει τα εν λόγω ερωτήματα – κατά την προσφιλή του τακτική – όχι εντός του αρμόδιου θεσμικού οργάνου, αλλά μέσω των ΜΜΕ!

Του απαντάμε, λοιπόν, δημοσίως κι εμείς, τα εξής:

  • Κατ’ αρχάς, αδυνατούμε να καταλάβουμε την πολιτική του συλλογιστική! Πώς, δηλαδή, ένα θέμα με πανελλαδικές διαστάσεις γίνεται για τον κ. Γραβάνη από ζήτημα όλων των Δήμων, ζήτημα που αφορά αποκλειστικά τον Δήμο Κομοτηνής! Έχει ήδη γίνει γνωστό από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ότι υπάρχουν οφειλές κάποιων ιδιωτικών παρόχων ενέργειας τόσο προς τους Δήμους της χώρας όσο και προς τα ταμεία Δημόσιων Οργανισμών, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
  • Ο Δήμος Κομοτηνής έχει εγγεγραμμένους στα βιβλία του 18 παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος. Οι δέκα εξ αυτών καταβάλλουν κανονικά τα δημοτικά τέλη. Οι υπόλοιποι έχουν κάποιες καθυστερήσεις λίγων μηνών, και τρεις απ’ αυτούς έχουν καθυστερήσει έναν χρόνο περίπου. Εμείς, φυσικά, ως Δημοτική Αρχή, δεν αδιαφορούμε ούτε κατ’ ελάχιστο να προβούμε στις νόμιμες ενέργειες ούτως ώστε να διασφαλίσουμε στο ακέραιο τα νόμιμα δικαιώματα του Δήμου μας! Έτσι, η αρμόδια υπηρεσία μας: α) Έχει προβεί σε τηλεφωνικές οχλήσεις προς τους οφειλέτες παρόχους, β) Τους έχει αποστείλει επιστολές, γ) Από δύο εταιρείες έχουμε εισπράξει τα οφειλόμενα, ύψους 55.000 ευρώ με δικαστικές ενέργειες, και συνεχίζουμε δικαστικά για να εισπράξουμε αποζημίωση ηθικής βλάβης και διαφευγόντων κερδών.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε για άλλη μια φορά, ότι σε μας, ως διοίκηση, μπορεί να μας χρωστούν, αλλά εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν χρήματα! Εν αντιθέσει με την περίοδο που ο κ. Γραβάνης υπηρέτησε ως μέλος της Δημοτικής Αρχής, που η δική του διοίκηση χρωστούσε σε προμηθευτές, επαγγελματίες και εργαζόμενους της πόλης μας, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!”.