Συνεχίζεται για όγδοη χρονιά με επιτυχία η λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Κομοτηνής.

Ένας ξενώνας που έχει ως απώτερο στόχο την ουσιαστική συμβολή στην πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας.

Παράλληλα, με τον ενημερωτικό και συμβουλευτικό του χαρακτήρα, τα εξειδικευμένα στελέχη του Ξενώνα υποστηρίζουν και ενδυναμώνουν γυναίκες και παιδιά που έχουν ανάγκη στήριξης.

Συνολικά, στα οκτώ χρόνια λειτουργίας του, φιλοξενήθηκαν στον Ξενώνα 211 άτομα, εκ των οποίων 111 γυναίκες και 100 παιδιά. Στην παρούσα φάση φιλοξενούνται 14 άτομα με δυνατότητα φιλοξενίας 20 ατόμων. 

Στον Ξενώνα παρέχονται στους φιλοξενούμενους, στέγη, τροφή, ψυχολογική, εργασιακή και κοινωνική στήριξη, δημιουργική απασχόληση στα παιδιά και βοήθεια με τα μαθήματά τους.

Η Δομή φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρία ώστε να παρέχεται ασφάλεια στις γυναίκες και στα παιδιά τους.

Σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Ξενώνας της Κομοτηνής είναι ο μοναδικός που καλύπτει τις ανάγκες όλης της Περιφέρειας και όχι μόνο.

Για να απευθυνθεί κάποια γυναίκα στον Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Κομοτηνής για αίτημα φιλοξενίας, επικοινωνεί με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τα Κέντρα Κοινότητας όλων των Δήμων, τα Συμβουλευτικά Κέντρα, και την Πανελλήνια Γραμμή SOS 15900

Τα στελέχη του Ξενώνα μεταφέρουν το μήνυμα ότι κάθε γυναίκα που απειλείται στο οικογενειακό – και όχι μόνο – περιβάλλον, πρέπει να σπάσει τη σιωπή της, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν οι δομές υποστήριξης που λειτουργούν άμεσα και αποτελεσματικά.

Οκτώ χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής