Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Χαρίτου επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης στην Κομοτηνή και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους δασικούς υπαλλήλους με αφορμή την προωθούμενη από την κυβέρνηση περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Στη σύσκεψη που είχε ο βουλευτής με τη διευθύντρια και τα στελέχη της Διεύθυνσης Δασών επισημάνθηκαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η υπηρεσία σε δασολόγους, τεχνολόγους δασοπονίας, διοικητικό και άλλο προσωπικό, “τη στιγμή που διευρύνεται το φάσμα των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης, από  τη δασοπροστασία και την αποκατάσταση των δασικών εκτάσεων, τη διαχείριση των δασικών και λειβαδικών εκτάσεων, τον έλεγχο της θήρας, των παράνομων υλοτομιών, έως την κατάρτιση των Δασικών Χαρτών, στους οποίους έχουν προκύψει προβλήματα η επίλυση των οποίων είναι απαραίτητη για την τακτοποίηση περιουσιών χιλιάδων πολιτών, αλλά και την άναρχη και ανεξέλεγκτη υποβολή αιτημάτων από ιδιώτες για τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε δασικές περιοχές της Ροδόπης με ορατό τον κίνδυνο υποβάθμισης του δασικού πλούτου της περιοχής μας”, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου υπογραμμίστηκε ότι “στελέχη με τεχνογνωσία δεκαετιών στη διαχείριση των δασών συνταξιοδοτούνται χωρίς να αντικαθίστανται από νέο επιστημονικό προσωπικό”.

Ειδικά για το θέμα του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, “του δίκαιου αυτού αιτήματος”, όπως το χαρακτήρισε, για το οποίο μάλιστα οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Δασών πρόσφατα κινητοποιήθηκαν, υπενθύμισε ότι ήδη κατάθεσε στη Βουλή μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., και με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σ. Φάμελλου, ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς.

d5e0fe6c voyleytis rodopis syriza ps dimitris charitoy dieythynsi dason rodopisΟ κ. Χαρίτου έκανε γνωστό επίσης στους συνομιλητές του ότι “ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν συμφωνήσαμε στη δημιουργία σώματος δασοκομάντος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με αντικείμενο τη δασοπροστασία και την αποκατάσταση των δασικών εκτάσεων, που είναι άλλωστε αντικείμενο της Δασικής Υπηρεσίας. Η δημιουργία σώματος δασοκομάντος ψηφίστηκε με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ”.

Ο βουλευτής σημείωσε ακόμη οτι “δεν έχει υλοποιηθεί η κάθετη υπαγωγή των Δασικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2021, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσλειτουργίες στη λειτουργία των υπηρεσιών”.

Τέλος ο κ. Χαρίτου ευχαρίστησε το προσωπικό της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης για την ουσιαστική ενημέρωση και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλουν για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους, ενώ δεσμεύτηκε για την ανάδειξη και διεκδίκηση λύσεων για τα σοβαρά προβλήματα των Δασικών Υπηρεσιών και των εργαζόμενων σε αυτές.