Ο Δήμος Κομοτηνής συνεχίζει τη διάθεση καφέ κάδων κομποστοποίησης σε επιχειρήσεις, δημιουργώντας ένα νέο ρεύμα ανακύκλωσης.

Δήμος Κομοτηνής: Συνεχίζεται η διάθεση καφέ κάδων κομποστοποίησης σε επιχειρήσειςΤο Τμήμα Περιβάλλοντος στηρίζει εμπράκτως την περιβαλλοντική πολιτική του Δήμου που πρωτοπορεί στην κομποστοποίηση σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜ-Θ, έχοντας ξεκινήσει τον Νοέμβριο πιλοτικά τη διανομή των καφέ κάδων.

Με στόχο τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών και την ενίσχυση της Διαλογής στην Πηγή, το πιλοτικό πρόγραμμα των καφέ κάδων επεκτείνεται σταδιακά.

Δήμος Κομοτηνής: Συνεχίζεται η διάθεση καφέ κάδων κομποστοποίησης σε επιχειρήσειςΜέχρι στιγμής εξυπηρετούνται 40 επιχειρήσεις. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί καφέ κάδοι στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο και στο Γηροκομείο Κομοτηνής.

Η εξοικείωση με το νέο ρεύμα ανακύκλωσης συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Δήμος Κομοτηνής: Συνεχίζεται η διάθεση καφέ κάδων κομποστοποίησης σε επιχειρήσειςΝα σημειωθεί ότι όλοι οι κάδοι που δίνονται σε επιχειρήσεις είναι για αποκλειστικά δική τους χρήση, και οι επαγγελματίες έχουν το κλειδί για να τους ανοίγουν και να πετούν τα οργανικά απορρίμματα.

Το υλικό που συλλέγεται από τους καφέ κάδους μεταφέρεται στις εγκαταστάσεις της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ., όπου μετά από ξεχωριστή επεξεργασία θα παράγεται εδαφοβελτιωτικό υψηλής ποιότητας, κόμποστ.  

Η συλλογική προσπάθεια στην ανακύκλωση θα ενισχύσει την περιβαλλοντική ταυτότητα της πόλης, με σύνθημα «Προστατεύουμε το περιβάλλον, δίνουμε ζωή στη ζωή μας».

Δήμος Κομοτηνής: Συνεχίζεται η διάθεση καφέ κάδων κομποστοποίησης σε επιχειρήσεις