Αχτσιόγλου: “Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης φτωχοποιούν την κοινωνία”

"Η ακρίβεια έχει χτυπήσει όλα τα βασικά είδη διατροφής και ευρείας κατανάλωσης, δεν αφορά πλέον μόνο την ενέργεια'.
ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ 3

«Τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την προστασία των πολιτών από την ακρίβεια πρέπει να γίνουν πράξη – όφειλαν ήδη να έχουν γίνει πράξη από την κυβέρνηση – διότι η κοινωνία φτωχοποιείται. Από τον Δεκέμβριο οι εργαζόμενοι έχουν χάσει περίπου 10% της αγοραστικής τους δύναμης και ο πληθωρισμός συνέχισε να εκτοξεύεται όλο αυτό το διάστημα», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “Real fm 97,8”.

Τον Γενάρη, πρόσθεσε, «ο πληθωρισμός έφτασε σε υψηλό 25ετίας στη χώρα και ο εναρμονισμένος δείκτης βρέθηκε πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Η ακρίβεια έχει χτυπήσει όλα τα βασικά είδη διατροφής και ευρείας κατανάλωσης, δεν αφορά πλέον μόνο την ενέργεια. Φαίνεται ότι θα διαρκέσει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι είχε εκτιμήσει η κυβέρνηση, η οποία υποβάθμισε το ζήτημα και μιλούσε για ένα εξαιρετικά σύντομο φαινόμενο. Εκτός τόπου και χρόνου ήταν και οι προβλέψεις του Προϋπολογισμού που ψηφίστηκε πριν δύο μήνες, για πολύ χαμηλό πληθωρισμό το 2022».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «το φαινόμενο έχει ως έναν βαθμό διεθνείς διαστάσεις, στην Ελλάδα όμως υπάρχουν ακραίες εκφάνσεις του. Η χώρα βρίσκεται πρώτη στην τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος γιατί λειτούργησαν καρτέλ στην αγορά ενέργειας και δεν υπήρξε παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση δόμησε όλη την πολιτική της γύρω από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Εν μέσω μίας πολύ μεγάλης ενεργειακής κρίσης διαμήνυσε ότι ούτε θα ελέγξει ούτε θα παρέμβει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει προτείνει, μεταξύ άλλων, «τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων στα κατώτερα επίπεδα που επιτρέπει η Ε.Ε., μέτρο που απαιτεί 1,5 δισ. για έναν χρόνο, δεν είναι μικρό αλλά είναι εφικτό» και «επιμένουμε για την αύξηση τώρα του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ», υπογράμμισε.

Επισήμανε, τέλος, ότι «δεν είναι πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης η προστασία της κοινωνίας, έχει άλλες πολιτικές προτεραιότητες. Ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση με κόστος 1,5 δισ. τον χρόνο για το Δημόσιο. Έχει κάνει 5 δισ. απ’ ευθείας αναθέσεις. Μειώνει τον φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου και καταργεί τον φόρο στις γονικές παροχές για ανώτατες περιουσίες».​

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood