Σύσκεψη με αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, με επικεφαλής το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ευθύμιο Βιδάλη, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Τα στελέχη του ΣΕΒ ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τις δράσεις που σχεδιάζει ο ΣΕΒ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, καθώς επίσης για το Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΒ και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Κομοτηνή: Σύσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με στελέχη του ΣΕΒ
Οι κύριοι Μέτιος και Βιδάλης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τα στελέχη του ΣΕΒ για τις δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης που υλοποιεί η Περιφέρεια με πόρους από το τρέχον ΕΣΠΑ, αλλά και για τις κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Στη σύσκεψη τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στις αλλαγές οι οποίες έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην επιχειρηματικότητα και στους τρόπους προσαρμογής των επιχειρήσεων σε αυτές: ψηφιοποίηση υπηρεσιών και ηλεκτρονικό εμπόριο, ενεργειακή αυτονομία με τη χρήση φωτοβολταϊκών, κίνητρα για την πρόσληψη προσωπικού υψηλών προσόντων, στοχευμένη στήριξη της απασχόλησης, κ.ά.