Την ώρα που όλο και περισσότεροι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την ενεργειακή φτώχεια, καθώς μεγάλο μέρος αδυνατεί να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς, και οι επιχειρήσεις μιλούν για λουκέτα, η Ελλάδα κατέγραψε ακόμη μία αρνητική πρωτιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Ευρωπαϊκό Χάρτη Τιμών Ηλεκτρισμού της Αγοράς Επόμενης Ημέρας» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στην Ε.Ε. αναφορικά με την τιμή της μεγαβατώρας, φτάνοντας τα 187,5 ευρώ.

eaadf477 xartis revma antigrafiΤην ίδια ώρα, οι άνευ προηγουμένου αυξήσεις στον ηλεκτρισμό, δημιουργούν ντόμινο χρεών λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και στους Διαχειριστές Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ) και στους Δήμους, ενώ προ των πυλών βρίσκεται μια ενδεχόμενη γενικευμένη αδυναμία πληρωμών που συμπαρασύρει την υπόλοιπη αγορά.

bec6288c timi reuma 

Την «μαύρη πρωτιά» της Ελλάδας σχολίασε και ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., Κώστας Ζαχαριάδης σημειώνοντας ότι «σήμερα είμαστε ξανά οι πιο ακριβοί! Μπράβο κ. Μητσοτάκη, τα πάτε χειρότερα απ’ όλους! Φυσικά φταίει κάποιος άλλος όπως δήλωσε το νούμερο 2 της ΝΔ! Τα νοικοκυριά, οι μη προνομιούχοι, η μεσαία τάξη, η επιχειρηματικότητα, πληρώνουν τις ιδεοληψίες και τις εμμονές του άριστου επιτελείου».

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι τριγμοί στο κόμμα της ΝΔ αναφορικά με τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, με δύο «γαλάζιους» βουλευτές να εκφράζουν ανοιχτά τα παράπονά τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως «ακριβοθώρητο».

Υπενθυμίζεταιότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ–Π.Σ. κατέθεσε αίτημα σύγκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

πηγή: avgi.gr