Υποψήφια Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας η Κομοτηνή

Την υποψηφιότητά του στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025 υπέβαλε ο Δήμος Κομοτηνής.
154196287_159992369168645_3193039455749853140_n

Την υποψηφιότητά του στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025 υπέβαλε ο Δήμος Κομοτηνής.

Στην αίτηση περιγράφεται επακριβώς το προφίλ της Κομοτηνής, που χαρακτηρίζεται και «Πόλη των Νέων» λόγω της ισχυρής παρουσίας νέων, όχι μόνο αριθμητικά αλλά και επί της ουσίας.

Σε επίπεδο αριθμών, το μαθητικό δυναμικό στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης σε δημόσια και μειονοτικά σχολεία, είναι 9.891 μαθητές, ενώ στα εννέα τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης φοιτούν 13.869 προπτυχιακοί φοιτητές, στους οποίους προστίθενται 2.250 μεταπτυχιακοί φοιτητές και 987 υποψήφιοι διδάκτορες που είτε βρίσκονται στην Κομοτηνή είτε διατηρούν στενή επαφή με την πόλη.

Το σημαντικό είναι η ουσιαστική παρουσία των νέων μέσα από ομάδες που ασχολούνται με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, νέων που διακρίνονται σε διαγωνισμούς σε εθνικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η πρόταση του Δήμου Κομοτηνής στον 17ο διαγωνισμό για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025 στηρίζεται από το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής Exagono. Τα στελέχη του συνέβαλαν ουσιαστικά στην καταγραφή της σχέσης της πόλης με τη νεολαία μέσα από συγκεκριμένες δομές, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει, αλλά και των πρωτοβουλιών που προτίθεται να αναλάβει η Δημοτική Αρχή εάν επιλεγεί η Κομοτηνή.

Στα χαρακτηριστικά της πόλης καταγράφεται και η πολυπολιτισμική ταυτότητα παράλληλα με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό χαρακτήρα της, καθώς επίσης το ισχυρό εθελοντικό προφίλ που έχει καταγραφεί επί χρόνια μέσα από τη λειτουργία πετυχημένων δομών όπως το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Κομοτηνής.

Η πρώτη ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα νεολαίας, το 2009, ήταν το Ρότερνταμ ενώ για το 2024 έχει κερδίσει τον διαγωνισμό η Γάνδη.

Ο Δήμος Κομοτηνής διεκδικεί τον ρόλο του σε έναν επιτυχημένο ευρωπαϊκό θεσμό ρίχνοντας τα φώτα στους νέους.

(Φωτό: Σάκης Σεραφίδης)

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood