Αλεξανδρούπολη: Στρογγυλή τράπεζα του ΣΕΒ για όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν το επιχειρείν στην ΑΜ-Θ

Ενδεικτικά θέματα προτεραιότητας είναι η επίσπευση των έργων υποδομών που εξυπηρετούν τις ανάγκες της μεταποίησης στην περιοχή, η πρόσβαση των τοπικών επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, οι προκλήσεις εξωστρέφειας και αθέμιτου ανταγωνισμού από όμορες χώρες, οι σύγχρονες τεχνικές δεξιότητες, η διευθέτηση εκκρεμοτήτων της κεντρικής διοίκησης προς τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και η υιοθέτηση καινοτόμων και ψηφιακών λύσεων στην παραγωγή.
FB-Banner-2

Στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του ΣΕΒ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της μεταποίησης στην περιφέρεια, η Διοίκηση και στελέχη του πραγματοποιούν επίσκεψη εργασίας στη Θράκη μεταξύ 21-23 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του ΣΕΒ στην περιοχή, στο πλαίσιο της οποίας προγραμματίζονται συναντήσεις με δυναμικές επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τις περιφερειακές αρχές, τους επιχειρηματικούς φορείς και τις πρυτανικές αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αντικείμενο των νέων επαφών είναι οι ειδικές προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Θράκης, με έμφαση στην περαιτέρω στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας και της κοινωνίας της περιφέρειας. Γνώμονας των συζητήσεων θα είναι τα αποτελέσματα των εργασιών της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη, που υιοθέτησε πολλές από τις προτάσεις του ΣΕΒ για την αναζωογόνηση της περιφερειακής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ επισκέπτεται εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στην περιοχή, ενώ αύριο Τρίτη 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο. Επίσης αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανάμεσα στον ΣΕΒ και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης η οποία αφορά κάθε πτυχή της διασύνδεσης επιχειρήσεων και πανεπιστημίων. Η συμφωνία ΔΠΘ-ΣΕΒ εντάσσεται στην κοινή βούληση για μια πιο ουσιαστική συνεργασία πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρηματικότητας – όπως άλλωστε συνέβη και με τις πρόσφατες συμφωνίες του ΣΕΒ με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΜΠ, το Ε.Κ. Δημόκριτος, τα βιομηχανικά διδακτορικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπως και την πρακτική άσκηση σε μέλη του Συνδέσμου, αλλά και την ακαδημία AIMinds σε συνεργασία με την SAS σε ΑΕΙ της χώρας.

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στο Grecotel Astir Egnatia θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με επιχειρήσεις της Θράκης, με σκοπό να προσδιοριστούν κοινά πεδία δράσεων για τη στήριξή τους. Ενδεικτικά θέματα προτεραιότητας είναι η επίσπευση των έργων υποδομών που εξυπηρετούν τις ανάγκες της μεταποίησης στην περιοχή, η πρόσβαση των τοπικών επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, οι προκλήσεις εξωστρέφειας και αθέμιτου ανταγωνισμού από όμορες χώρες, οι σύγχρονες τεχνικές δεξιότητες, η διευθέτηση εκκρεμοτήτων της κεντρικής διοίκησης προς τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και η υιοθέτηση καινοτόμων και ψηφιακών λύσεων στην παραγωγή.

Επικεφαλής της αποστολής του ΣΕΒ θα είναι ο Ευθύμιος Βιδάλης, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή Αλέξανδρου Χατζόπουλου, του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Γιώργου Ξηρογιάννη, και αρμόδιων στελεχών.

Ενόψει της επίσκεψης σε μήνυμά του ο κ. Βιδάλης, επισημαίνει: «Η ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας και ιδιαίτερα της Θράκης, εκτός από ζήτημα εθνικής προτεραιότητας, αποτελεί και μια κρίσιμη αναπτυξιακή προϋπόθεση. Για τον ΣΕΒ, δεν νοείται εθνική ανάπτυξη χωρίς περιφερειακή ανάπτυξη, που με μοχλό τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα δημιουργεί ευκαιρίες και προοπτική για τους νέους και την κοινωνία συνολικά».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood