Βελόπουλος: “Λεφτά υπάρχουν για επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων σε θέμα ΛΟΑΤΚΙ”

"Αφού λεφτά υπάρχουν για αυτήν την επιμόρφωση, τι οικονομικά μέτρα αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Οικονομικών;".
Κυριάκος-Βελόπουλος-1

Οκτώ ερωτήματα προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, με αφορμή την ανακοίνωση εκ μέρους του Προϊσταμένου του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και μέλους της Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ, κ. Αλέξη Πατέλη, οτι σχεδιάζεται εκτεταμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης των 800.000 δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα των ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς), απευθύνει με κοινοβουλευτική ερώτησή του ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος.

Συγκεκριμένα:

“Όπως ανεγράφη στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στις προτεραιότητες της Κυβερνήσεώς σας είναι η επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων σε θέματα αφορώντα τους ΛΟΑΤΚΙ, η οποία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Τα ανωτέρω ανακοίνωσε ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και μέλος της Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ κ. Αλέξης Πατέλης, σε ημερίδα για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου Faros. Μάλιστα δήλωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαμόρφωση του προγράμματος, το οποίο θα είναι διήμερο, ενώ άμεσα θα αρχίσει η συγγραφή και εκπόνηση του εκπαιδευτικού υλικού και η πιλοτική εφαρμογή του σε στοχευμένες ομάδες επαγγελματιών. Στόχος κατά τον ίδιο είναι από την άνοιξη το πρόγραμμα να επεκταθεί και να εφαρμοσθεί στη μέγιστη έκταση.

Ήδη το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα επιμορφώσεως των αστυνομικών των επιχειρησιακών υπηρεσιών εντός του 2022, το οποίο θα περιλαμβάνει την επιμόρφωση για ζητήματα ΛΟΑΤΚΙ, ενώ σχεδιάζεται και η επιμόρφωση των φοιτούντων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Οι κυριότερες δυσκολίες κατά τον κ. Πατέλη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η εφαρμογή του στο σύνολο των 800.000 δημοσίων υπαλλήλων της χώρας αλλά και η εύρεση των κατάλληλων εκπαιδευτών.

Σημειολογικά, ο κ. Πατέλης είναι διορισμένος Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού χωρίς επίσημη μόνιμη κρατική ιδιότητα, ούτε είναι εκλεγμένος. Η δε οικονομία, η οποία είναι αποκλειστική ιδιότητα διορισμού του, μαστίζεται από την αχαλίνωτη ακρίβεια σε όλα τα είδη, τις αστρονομικές αυξήσεις καυσίμων, ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, την τεράστια ανεργία στους νέους, την έλλειψη παραγωγικών επενδύσεων, την άνοδο του πληθωρισμού, την αλματώδη αύξηση στα 540 δισ. ευρώ το 2020 του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους από τα 400 δισ. ευρώ στα τέλη του 2018, οδηγώντας πιθανόν τη χώρα σε νέα χρεωκοπία, κ.λπ. Προφανώς, λόγω των ανωτέρω, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος στον τομέα διορισμού του, ασχέτως και αν ορισμένα οφείλονται σε διεθνείς παράγοντες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Πόσα χρήματα προϋπολογίσθηκε ότι θα στοιχίσει στον Έλληνα φορολογούμενο το ανωτέρω διήμερο πρόγραμμα (εκπαιδευτικό υλικό, αμοιβή εκπαιδευτών, μετακινήσεις Δ.Υ., χάσιμο εργατοωρών, αν  πραγματοποιηθεί εντός εργασιακού ωραρίου, αποζημιώσεις Δ.Υ. αν πραγματοποιηθεί εκτός εργασιακού ωραρίου, αίθουσες, κ.λπ.);
  2. Γιατί είναι επείγουσα εθνική ανάγκη να επιμορφωθούν το ταχύτερο 800.000 Δ.Υ. συν οι επιλεγμένες ομάδες επαγγελματιών;
  3. Ζητούμε να μας πληροφορήσετε πότε στην ιστορία του το ελληνικό κράτος πραγματοποίησε τέτοια μαζική επιμόρφωση και ποιο θέμα αφορούσε;
  4. Η Ε.Ε. θα συμμετάσχει οικονομικά στο ανωτέρω πρόγραμμα, και με τι ύψους χρηματοδότηση;
  5. Με ποια ιδιότητα ο κ. Πατέλης ανακοινώνει τέτοιου αριθμητικού ύψους επιμόρφωση; Ως διορισμένος Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού; Ή ως μέλος της Εθνικής Στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ; Ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών ο οποίος θα εγκρίνει το οικονομικό κόστος, καθώς και ο Υπουργός Εσωτερικών ο οποίος θα εγκρίνει την υλοποίηση και εφαρμογή του προγράμματος, ήταν σε γνώση της ανωτέρω επιμορφώσεως; Σε θετική απάντηση, γιατί δεν την ανακοίνωσαν οι ίδιοι ως καθ’ ύλην αρμόδιοι κοινοβουλευτικοί;
  6. Είναι στις προθέσεις των Υπουργείων σας να υλοποιήσετε ένα εξίσου εκτάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα για τις πρακτικές μιας αποτελεσματικότερης και εγγύτερης προς τα ευρωπαϊκά πρότυπα δημόσιας διοικήσεως ή κάτι παρεμφερές, και πότε; Σε αρνητική απάντηση, να μας γνωστοποιήσετε τους λόγους.
  7. Αφού «λεφτά υπάρχουν» για αυτήν την επιμόρφωση, πότε προτίθεσθε να αυξήσετε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι είναι καθηλωμένοι από την εποχή του πρώτου μνημονίου;
  8. Η Ελλάς κατέχει την 6η θέση παγκοσμίως σε υπογεννητικότητα. Τι περαιτέρω οικονομικά μέτρα ενισχύσεως των γεννήσεων προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Οικονομικών για βελτίωση προς το καλύτερο της 6ης εθνοκτόνου θέσεως;”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood