Ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ροδόπης για την Ισότητα των Φύλων, με τη Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια Οικονομικών, πρώην διοικήτρια του ΟΑΕΔ, και την Ειρήνη Αγαθοπούλου, βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κιλκίς, αρμόδια για θέματα Ισότητας.

Ο κ. Χαρίτου ευχαρίστησε για την πρόσκληση λέγοντας πως «για μένα ως βουλευτή είναι ιδιαίτερη χαρά να συμμετέχω σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση», καλωσόρισε στη συζήτηση τις δυο γυναίκες δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Κομοτηνής, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κλεοπάτρα Στογιαννίδου και τη δημοτική σύμβουλο Ελένη Λαφτσή, και στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Είχαμε συνηθίσει ανάλογες εκδηλώσεις να γίνονται με αφορμή την επέτειο της 8ης Μαρτίου. Γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ για την σημερινή πρωτοβουλία το τμήμα γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ροδόπης. Θα συμφωνείτε ότι η ισότητα, όπως είναι και ο τίτλος της εκδήλωσης, δεν κατοχυρώνεται μόνο, το τονίζω, μόνο, από νομοθετικές πρωτοβουλίες, αποφάσεις και εγκυκλίους, αλλά κατακτιέται στην πράξη εκεί ουσιαστικά κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των γυναικών.

Χαρίτου: Διαρκής αγώνας διεκδίκησης της ισότητας των φύλωνΓι’ αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διεκδίκησή τους δεν μπορεί παρά να αποτελεί έναν διαρκή αγώνα, μια διαρκή μάχη κυρίως μέσα στη ζωή, μέσα στην καθημερινότητά μας, μέσα στους χώρους εργασίας, εκεί όπου βασιλεύουν η αυθαιρεσία και οι διακρίσεις, μέσα στις οικογένειες μας που και εκεί εκκολάπτονται οι ανισότητες, για να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, μέσα στους θεσμούς του πολιτικού μας συστήματος, μέσα στα ίδια τα κόμματα. Είναι μια μάχη διαρκείας με τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που ενδημούν και αναπαράγονται μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Ο αγώνας όλων μας οφείλει να είναι αδιάκοπος. Έχει σημασία όμως να γίνεται πιο έντονος όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας της προβολής ενός αποκρουστικού, τρομακτικού γεγονότος βίας σε βάρος των γυναικών κακοποίησης, ακόμη και γυναικοκτονίας. Γιατί τότε θα έχει μεγαλύτερη  αξιοπιστία ο λόγος μας και μεγαλύτερη εμβέλεια η παρέμβαση μας“.