270 βιβλία θα δωρίσει στην Παιδική & Εφηβική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής ο Φιλολογικός Όμιλος Θεσσαλονίκης

270 βιβλία θα δωρίσει στην Παιδική & Εφηβική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής ο Φιλολογικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.
ΒΙΒΛΙΑ

Το Σάββατο 10/12/2022 στις 12 το μεσημέρι ο Φιλολογικός Όμιλος Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί την Παιδική & Εφηβική Βιβλιοθήκη της Ξυλαγανής στο πλαίσιο της δράσης «Διάβαζε για να ζήσεις», με σκοπό να δωρίσει 270 βιβλία που κατάφερε να συγκεντρώσει με τη συνεργασία εκδοτικών οίκων, φορέων του πολιτισμού και ιδιωτών.

«Διάβαζε για να ζήσεις» – Σημείωμα του Αντώνη Ε. Χαριστού από τον Φιλολογικό Όμιλο Θεσσαλονίκης: 

“Ο Φιλολογικός Όμιλος Θεσσαλονίκης συγκροτήθηκε με γνώμονα τη δημιουργία μίας νέας λογοτεχνικής παράδοσης. Στόχος εξ αρχής υπήρξε η επιστημονική έρευνα και ανανέωση των οπτικών ερμηνείας της ιστορικής εξέλιξης της εγχώριας λογοτεχνίας από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα. Η συσσωρευμένη γνώμη τίθεται επί τάπητος στο μικροσκόπιο της αναλυτικής εξήγησης των αιτιών που οδήγησαν στη δημοσίευση και τη συγκρότηση ρευμάτων έκφρασης και σκέψης στον ελλαδικό χώρο. Για να οδηγηθούμε, ωστόσο, σε ένα ορισμένο αποτέλεσμα, οφείλουμε εκ των προτέρων να ορίσουμε τη δική μας αφετηρία θέασης των πραγμάτων. Η τελευταία περιλαμβάνεται στα πλαίσια του ρεαλισμού και δη του «δομημένου ρεαλισμού», προέκταση του αντίστοιχου ρεύματος τού 18ου και 19ου αιώνα, υπό την ανανεωτική κατασκευή των σύγχρονων δεδομένων ανάγνωσης, τόσο τού λόγου όσο και τής αισθητικής αυτού. Το εγχείρημα συνολικά επιδιώκει μέσα από την εκδοτική δραστηριότητα να αναδείξει πτυχές της πνευματικής παραγωγής σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, μέσα από την κριτική αναδόμηση όρων και προϋποθέσεων συγκρότησης του δημόσιου χώρου.

Στη δική μας ερμηνεία των δεδομένων τής λογοτεχνίας, το βιβλίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα δημιουργίας και πνευματικής άνθισης. Είναι το εργαλείο στα χέρια των αναγνωστών, μέσα από το οποίο ιδέες, εικόνες, χρώματα, ανθρώπινες σχέσεις, καταστάσεις, συναισθήματα, όλα λαμβάνουν νέα έκφραση, νέο χαρακτήρα και μεταπλάθουν τη φαντασία τής εκάστοτε αλήθειας στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις τής εκάστοτε προσωπικότητας. Για το λόγο αυτό, στο επίπεδο των δυνατοτήτων μας, καλούμε εκδοτικούς οίκους, φορείς τού πολιτισμού, σε εκστρατεία υπέρ τής ενίσχυσης τοπικών βιβλιοθηκών, ανά την ελληνική επικράτεια. Ο Φιλολογικός Όμιλος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία όπως συγκεντρώσει το σύνολο των βιβλίων ελληνόγλωσσης και ξενόγλωσσης λογοτεχνίας με προορισμό τα ράφια τοπικών βιβλιοθηκών, προς ωφέλεια νέων αναγνωστών και προσέλκυσης αυτών στους αντίστοιχους χώρους κοινωνικής συναναστροφής και αλληλεπίδρασης.

Σκοπεύουμε να επαναλαμβάνουμε τη δράση με τίτλο «Διάβαζε για να ζήσεις» κάθε εξάμηνο. Κάθε εξάμηνο θα αποτελεί κι έναν νέο προορισμό με επίκεντρο το βιβλίο. Ο προγραμματισμός μας έχει θέσει ως χρονοδιάγραμμα και συνάμα κατευθυντήριο οδηγό το 2025, καταληκτική ημερομηνία για τον απολογισμό συνολικά τής δράσης και τής κοινωνικής απήχησης αυτής.

Πιστεύουμε στον άνθρωπο· να, ένας καλό λόγος για να διαβάζει κανείς λογοτεχνία”.

270 βιβλία θα δωρίσει στην Παιδική & Εφηβική Βιβλιοθήκη Ξυλαγανής ο Φιλολογικός Όμιλος Θεσσαλονίκης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood