Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κομοτηνής παρέδωσε στον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Κομοτηνής Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο 27 ασπίδες προστασίας προσώπου που κατασκευάστηκαν στα εργαστήρια του σχολείου, προκειμένου να διατεθούν στην παθολογική κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής για την ασφάλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έναντι του covid-19.

Οι ασπίδες κατασκευάσθηκαν εξ ολοκλήρου με 3D εκτυπωτές και σύμφωνα με την PRUSA RESEARCH, πρότυπο που χρησιμοποιούν οι εθελοντικές ομάδες, από τους καθηγητές Θανάση Κασάπη, Δημήτρη Ζιώγα και Γιώργο Χατζόπουλο, οι οποίοι “παρά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων εργάσθηκαν για την ολοκλήρωση του έργου”, όπως σημείωσε η Διευθύντρια του σχολείου Μαίρη Δαργινίδου εξαίροντας τη συμβολή τους.

11163ce1 paradosi maskon 11

“Σταθμίζοντας τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε ως χώρα θέλαμε να συμβάλουμε κι εμείς στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συγκεκριμένα του Νοσοκομείου της πόλης μας”, επεσήμανε η κ. Δαργινίδου, εκφράζοντας συγχρόνως ευχαριστίες για την υποστήριξη του εγχειρήματος στη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαριγούλα Κοσμίδου και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ Κωνσταντίνο Μπαντίκο.